Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Ti mennyi pénzt adtok a...

Ti mennyi pénzt adtok a pizzafutárnak?

Figyelt kérdés
Én odanyomok egy százast, az elég nekik? :)

2014. aug. 14. 08:39
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
100%

Nem a hálapénzre értettem, amit mondtam, hanem erre értettem a ,,megbecsülést":

,,s még az orvosnak áll feljebb ugye h jajj de kevés fizetést kapnak. Menjen, gürizzen az építőiparban, vagy seperjen utcát minimálbérből."

Hát aki így vélekedik az orvosokról, akkor menjen az építőiparba, vagy az utcaseprőhöz, ha beteg.

Nagyon könnyen beszél az, aki nincs ebben az egész egészségügyben benne. Nem látja, hogy az orvosok mennyit dolgoznak, és milyen körülmények között. Ahol most voltam gyakorlaton, az orvosok havi 230 órát dolgoztak, és mondták, hogy sokszor nem fizetik ki a túlórát.

Ne értésétek félre, én nem a hálapénz mellett voksolok. Nem azért megyek orvosnak, hogy ha egy beteget meggyógyítok sztk-s alapon, akkor utána még tartsam a markom. Ne adj isten -mint ahogy néhányan csinálják- nem is foglalkoznak a beteggel, amíg nem fizet. Én nem meggazdagodni akarok ebből az egészből.

De láttatok már pizzafutárt, aki nem fogadta el a borravalót? Vagy pincért, aki azt mondta, hogy köszönöm, nem? Ha valaki adna nektek egy kis pénzt borravalóként a munkátokért, tegyétek a kezeteket a szívetekre, nem mondanátok azt, hogy nem, ugye? Nem kell emiatt utálni az orvosokat. Ha valakinek adnak, akkor elfogadja a pénzt. Ez ilyen egyszerű.

2014. aug. 14. 14:31
 22/41 anonim ***** válasza:
87%

Már elnézést a bocsánatért, meg attól, hogy most már szét lesz offolva a kérdés DE:

A 19# orvostanhallgató hol írta, hogy hálapénzre fáj a foga? Csak arra utalt, hogy megbecsülésre vágyik és olyan fizetésre amit kiérdemelt a tanulásárt és a tudásért.

Pont a fiatal orvosokat nem kéne elengedni, de a korábbi tapasztalatokból és az idősebb orvosok kapzsiságából kifolyólag őket is besorolják erre a szintre. Pedig nem azonosak velük. Nagyon jó tapasztalataim vannak a fiatal orvosokkal kapcsolatban, ők még nagyon lelkesek és ambiciózusak. Épp ezért nem kéne elvenni a kedvüket, de attól félek, hogy nem csak a társadalom rossz megítélése veszi el a kedvüket, hanem valóban a méltatlan fizetés.

Bármilyen hihetetlen, van amelyik orvos nem keres többet, mint egy művezető egy útépítő cégnél, aki gyakorlatilag egész nap nem csinál semmit.

2014. aug. 14. 14:42
 23/41 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy nem egyenlően arányos a bér a belefektetett munkával. A kukás egész nap emelgeti a szemeteseket, konténereket, tologatja a koszban, mocsokban, hidegben melegben, minden. Az építőmunkás a felhőkarcoló tetején megbuggyan a forróságban, télen meg a fagyban. Az orvos meg túlórázik kicsit, foglalkozik a betegekkel, de ahogyan az orvosok is elfáradhatnak mentálisan, a munkások pedig ugyanúgy fizikálisan. Egy ilyen munkában az emberek egyszerűen tönkremennek, rámegy az izületre, a csontokra, izomra. Kopik az ember belülről. Egy orvosi állásban meg nem fogsz megszakadni. Oké, egy dolog, hogy sok a bolond, de aki emberekkel foglalkozik, mind találkozik velük. Ugyanúgy lefárasztja az embert egy kívülről látszólag egyszerű orvosi/titkári/irodai munka is. De ez nem egyenlő azzal, hogy "há mer tanultam 6 évet". Na és? Szorgalomból tanultál, és szüleid pénzén. Aki meg nem olyan körülmények között nőtt fel, na AZ megy segédmunkásnak gyárba dolgozni, látod?

Menj is ki, nem azt mondom, hogy nem pártolom, sőt... Sokan meg vannak sértődve, hogy menekülünk, holott tényleg jobban járunk azzal, ha külföldön próbálunk szerencsét.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha ti, mint orvosok több pénzt "érdemeltek", akkor azt más ágakban dolgozók is megérdemlik, mert fáradnak ugyanannyit, ha nem többet!

2014. aug. 14. 15:09
 24/41 A kérdező kommentje:
Csak ők nem kapnak hálapénzt azért, mert felépítette neked a lakásodat, sütötte meg neked a kenyeret, amit megeszel, rakta össze az autót, amibe beteszed a segged, intézte a hivatali ügyeidet, és még sorolhatnám. Remélem érted.
2014. aug. 14. 15:12
 25/41 anonim ***** válasza:
100-200ft-ot szoktam adni!
2014. aug. 14. 15:27
 26/41 anonim ***** válasza:

Hiába mondom, úgysem érted, mi uralkodik az egészségügyben, amíg nem látod a saját szemeddel.

Képzeld el azokat, akik napi 12-16 órában műtenek. Traumatológia, sebészet, egy műtét van, hogy 4-6 óra. Ez nagyon megterhelő mind fizikailag, mind agyilag. A folyamatos állás és koncentrálás nagyon leterheli az embert, legalább annyira, mintha fizikai munkát végezne egy gyárban. A stresszfaktor, hogy életek múlnak a munkádon, nem összehasonlítható más munkákkal. Nem mindegy, hogy a beteg fuldoklik, és ha 2 perccel később avatkozik be az az orvos, akkor a beteg halott, vagy 2 perccel később veszi ki a pék a zsemléket a kemencéből, és odaég.

Ezért van az- ezért hoztam fel ezt a ,,6 évet tanulok" dolgot-, hogy míg egy gyári munkát jó esetben 2-3 hónap alatt betanul azért az ember, az orvosok 6+5 évet tanulnak minimum.

És én nem dicshimnuszokat szeretnék, meg parádét, meg ünneplést. Csak úgy gondolom, hogy orvosnak lenni különleges hivatás, nagy felelősséggel, az átlagnál nagyobb felelősséggel a vállon. Emiatt nem sajnálom tőlük a hálapénzt. Amikor a barátnőm főorvos apukája keres 160 ezer forintot 30 év munkaviszonnyal a háta mögött, akkor ne csodálkozzunk, hogy a rezidensek, ápolónők milyen keveset kapnak.

Én tényleg segíteni szeretnék az embereknek, gyakorizni is ezért kezdtem el, az egészség témakörben mozgok főleg, és válaszolgatok a kérdésekre. Nyilván az én nézőpontom nagyon szubjektív, de ez kikívánkozott még belőlem.

Egyébként csak hogy visszakanyarodjunk az eredeti témához: rendeltem most egy négysajtos pizzát, és 120 Ft-ot kapott borravalónak a futár :)

2014. aug. 14. 15:33
 27/41 A kérdező kommentje:
Reméljük változik ez a helyzet. Orvosok nélkül csak lejjebb süllyed az ellátási szint, külföldi arab, meg mit tudom én miféle emberek "gyógyítanak" minket... és köszi a kifejtést. :)
2014. aug. 14. 15:47
 28/41 anonim válasza:
85%
Mind a két részről van benne igazság. Az eladó vagy építőmunkás éhbérért dolgozik és még annyit sem kap, hogy kimehessen a mosdóba például.....Az orvos pedig na hát ott a csúcson kell lenni, legyen bármikor és bárhol. Igazából szerintem az emberek emberségén múlik. Az orvos hivatása hogy gyógyítson. Ha valaki hálás ad neki, persze nem fogja visszautasítani. Az a bosszantó amikor ezt elvárják (nem csak orvosok!) és ez a munkájukon is meglátszik. A másik hogy vannak emberek, akik szinte nem dolgoznak, mégis aránytalanul magas a fizetésük. Ha a pizzafutár nem várja el( legalább is nem mutatja) hogy adjak borravalót, és a munkáját elvégzi persze adok :) Én egyébként 100-200 ft szoktam adni :)
2014. aug. 14. 16:58
 29/41 I.B.T. ***** válasza:
85%
Én nem adok semennyit. Magam sütöm:D
2014. aug. 14. 21:24
 30/41 anonim ***** válasza:
100%

100-200-at szoktam adni.

Egyéként meg sokan nem is tudják, hogy a kiszállításnak mik az alapszabályai!

Pl: Csak utca-házszámig tart. Tehát felcsattogni az emeletre NEM köteles!

stb. . .

Ha valami a pénzről vagy az üzletről szól akkor mindent meg lehet beszélni.

Nézzétek meg a külföldieket! (akár itt Magyarországon)

Az Olaszok, a Görögök, a Kínaiak de még a zsidók is. Egymást segítik.

De a Magyarok?

Ha a másik pénztárcájában 500.-forinttal több van akkor már kivájják a szemét!

2014. aug. 14. 22:57
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!