Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Adtok borravalót olyan helyen,...

Adtok borravalót olyan helyen, ahol szervídíj van?

Figyelt kérdés
Újabban szinte mindenhol van szervízdíj az ételek árában, azóta mi nem adunk borravalót, de néha kicsit rossz érzésem van emiatt.
jan. 6. 23:50
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
84%
Találtam egy jó pizzériát, errefel ha én megyek a kajáért is felszámolják a szervizdíjat 700 forintot, ha házhozszállítást kerek akkor az még csak 300. Ezzel el is úszott a borravaló.
jan. 7. 09:29
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
11-es akkor te 7000 Ft-os pizzát eszel????? Mivel a szervízdíj általában a fogyasztás 10%-a. Ráadásul ha nem ott eszed m3g, elviszed, nem is számolhatna fel szervízdíjat. Ugyanis az csak az ott fogyasztásra v9natkozik. Ha m3g valóban így van, ahogy leírod, messzire kerülném azt a helyet, mert nagyon nem korrekt az üzletpolitikájuk.
jan. 7. 09:38
 13/16 anonim ***** válasza:
85%

Nem, legfeljebb felfelé kerekítek max. 100-200 forintnyit.

Néhány példa:

5505 Ft esetén 5600,

5575 Ft esetén 5700 Ft-ot fizetek.

jan. 7. 09:47
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Az a legjobb, amikor a pultból egy üdítőt kérek, annyival csinál többet egy boltosnál, hogy leveszi a kupakját. Közben annyira túlárazott, hogy a boltban négyszer annyit kapsz azon az áron, de oké, ezt még elfogadja az ember. Aztán erre még felszámolják a szervizdíjat, annyiért hogy levette a kupakot? Aztán még várta volna a borralvalót és csúnyán nézett, hogy nem kapott.
jan. 7. 11:16
 15/16 anonim ***** válasza:
78%
3-as, csak hogy ez engem nem érdekel. A szervizdíj nevében benne van, hogy az asztalszervizért számítják fel az ételek alap árain felül. Az baromira nem az én problémám, hogy ezt nem a felszolgáló kapja kézhez és nem is nekem kell fizető vendégként kipótolni a bérét, hanem a főnökének kell megoldania.
jan. 7. 18:55
 16/16 anonim ***** válasza:
35%

15

Az azért meg van, hogy a kérdés arra vonatkozott, hogy a valaszado ad e borravalót? ÉN adok. TE nem. Ennyi a tortenet

jan. 8. 06:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!