Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Adtok borravalót olyan helyen,...

Adtok borravalót olyan helyen, ahol szervídíj van?

Figyelt kérdés
Újabban szinte mindenhol van szervízdíj az ételek árában, azóta mi nem adunk borravalót, de néha kicsit rossz érzésem van emiatt.
jan. 6. 23:50
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
25%
Igen, adunk.
jan. 7. 00:01
 2/16 anonim ***** válasza:
89%
Én egy helyen szoktam, ahova évek óta járunk, ismernek minket és tényleg személyes hangvitelű a kiszolgálás.
jan. 7. 04:18
 3/16 anonim ***** válasza:
20%
Igen. A kozhiedelemmel ellentétben semmi köze q szervízdíjnak a borravalóhoz
jan. 7. 06:44
 4/16 anonim ***** válasza:
12%
3-as nagyon jól írod!!!
jan. 7. 07:26
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Szervizdíj.

https://www.gyakorikerdesek.hu/tudomanyok__helyesiras__77193..

Legutóbb adtam 5 Ft-ot, mert 495-re jött ki. Persze amúgy is 500-at adtam volna 450 helyett egy ásványvízért.

jan. 7. 07:34
 6/16 anonim ***** válasza:
91%
#3 Az egy dolog, hogy van-e köze a borravalóhoz a szervízdíjnak, de 1) nem érdekel, ki kapja a szervízdíjat, nekem költség; 2) ne sugalmazzátok újra és újra, hogy a borravaló a szervízdijon felül is JÁR!
jan. 7. 07:42
 7/16 anonim ***** válasza:
62%
Még olyanon se, ahol nincs. Én a kiírt árat elfogadom. Minek fizessek többet? Mi az extra szolgáltatás? Hogy kedves? Vagy hogy megcsinálja a feladatát? Nem ez az alap elvárás? Nem elég drága már így is minden egy étteremben? Hova?? Miből?? Örüljenek, hogy vannak még emberek, akik képesek ennyit kifizetni. Nagyon drága lett minden. Hagyjon békén már mindenki ilyen elvárásokkal, hogy borravaló, mikor havonta 1x sincs már pénz étterembe menni...
jan. 7. 07:45
 8/16 anonim ***** válasza:
70%
Nem, szervizdíjban le van tudva.
jan. 7. 08:08
 9/16 anonim ***** válasza:
69%
Nem. Éppen elég extra költség a szervizdíj, ráadásul még pofátlanság is.
jan. 7. 08:09
 10/16 anonim ***** válasza:
82%

A szervíz a felszolgálást jelenti.

Mivel én nem mehetek be a konyhába, hogy tálaljak magamnak és kivigyem a vendégtérbe, ahol majd megeszem, ezért kénytelen vagyok a felszolgálást megvárni. Ha valaminek kifizetem az árát, akkor az egy étteremben annak a díja, hogy üzemel a hely, készletezik az alapanyagokat, a szakács megfőzi, kitálalja, a pincér kihozza, én megeszem kellemes környezetben (annak is költsége van, aminek benne kell lennie a felszolgált ételek és italok árában), mindenkinek rendszeresen elutalják a fizetését, utánam meg elmosogatnak.

Ezek után miért kérnek tőlem pénzt a felszolgálásért, ha az önkiszolgálás meg nem opció? De OK, kérjenek...

Viszont akkor borravalóra már ne ácsingózzanak!

jan. 7. 08:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!