Mit gondoltok arról, hogy győrben az ember bemegy egy gyrost árusító üzletbe, és a megrendelésnél a pénztáros nál nyilatkozni kell hogy hány százalék borravalót adsz, vagy adsz e egyáltalán?
És az szerint fizetsz előre.
Nyugodt lélekkel mersz e nem adni borravalót annak veszélye nélkül hogy esetleg belecsuláznak a dürümödbe?
A pultosnál a pultnál megrendeled a kaját
Milyen alapon várnak el borrra valót?
Gyakorlatilag önkiszolgálás.
Holnap majd a l..lben vagy másik akármelyik áruházban is tartják a markukat hogy adjunk balra valót?
Nem is kell kihozniuk a kaját mert neked kell bemenni érte.
Nagyon konkrétan önkiszolgálás.
Mire kérik a borravalót?
Elég sok helyen ez a rendszer. Simán nem adsz semennyit.
Voltam egyebkent pultos penztaros. Sose fordult meg a fejunjben kart tenni valaki etelebe. Meg a nagyon bunkokeba meg Gulyas Gergelyebe se.
Amugy a borravalot 90 szazapskban nem kapjak meg es nem erdeklik hogy adsz e
Igen, ez valoban USA rendszer. Ott ugye kb köteles vagy adni mivel annyira keveset keresnek a pincerek hogy anelkül keptelenseg lenne megelni.
itt szerintem szemtelen dolog es plane ilyen helyen ahol a pultnal rendelsz. Pesten is van sok helyen (pl Pizza me-ben) meg is döbbentem..
En nem adok ilyen helyen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!