Mit gondoltok arról, hogy győrben az ember bemegy egy gyrost árusító üzletbe, és a megrendelésnél a pénztáros nál nyilatkozni kell hogy hány százalék borravalót adsz, vagy adsz e egyáltalán?
És az szerint fizetsz előre.
Nyugodt lélekkel mersz e nem adni borravalót annak veszélye nélkül hogy esetleg belecsuláznak a dürümödbe?
Úgy történik, (úgy kezdődik), hogy a pultnál a pénztárnál megrendelem, s mielőtt közölné a fizetnivaló összeget, van egy olyan lépés a folyamatban, hogy választanom kellett, hogy mennyi borravalót adok (talán így, hogy: A = nem adok, B = 5 vagy 10 % (már nem emlékszem, mennyi) C= 10 vagy 15/20 %
Én a középsőt választottam...szerintem(úgy emlékszem), az 10 % volt....és mondta a fizetni való összeget, én pedig fizettem. Majd 'közepes' nagyságú várakozási idő után kiszóltak, hogy kész a dürüm, aztán mentem (be) a pulthoz....(volt a pult mögött 3 dolgozó...nem sikerült elsőre eltalálnom, hogy melyiknél fogom megkapni, ez még okozott ott némi 'gyüszmékelést', hogy a kajámhoz jussak....szóval, még az sem volt egyszerű)
Kb. 3 hete volt....Biztos, hogy nem megyek oda még egyszer.....sőt, mesélni is fogom mindenkinek (ha eszembe jut....jó lenne).
El szoktam rakni mindig a pénztári bizonylatokat. Csak a bankkártyás bizonylatott találtam meg....jó eséllyel nem is kaphattam mást (mert akkor valszeg meglenne) - amiből kideríthetném...ha tételezik, hogy mennyi volt az alapár, és mennyi a 'borravaló' (hogy hány százalékkal húztak le...úgy rémlik, 10 % volt)
Én először Ausztriában találkoztam ezzel egy étteremben kb. 3 éve. De ott legalább csak akkor tolták az orrom alá a terminált - 0, 5, 10% opciók voltak -, mikor az étkezés végén fizettem. Így talán valamivel korrektebb az eljárás, mint az, amikor már előre beépítik a szervizdíjat a számlába.
Önkiszolgáló helyen, konkrétan fagyizóban is találkoztam a szerviz díj beépítésével, na az aztán nagyon felháborító. Csak azért, mert pultnál kiszolgált, járt a borravaló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!