Cukrászdák forgalma mennyire csappanhatott meg az elmúlt
időben?
Figyelt kérdés
Egy gombóc fagyi ahol lakok 500-600ft, és egyre kisebb, egy szelet torta 1200-1500 ft.
Tudom, hogy drágák az alapanyagok, " sok a munkabér ", de ennyit például személy szerint én már sajnálok ilyenekre. Hozzáteszem, még csak nem is olyan hű de jók, amiket kipróbáltam.
Szerintem mindenki tud 1-2 olyan cukrászdát a saját környékén, ami bezárt. Ez sokat elmond a kereslet alakulásáról.
szept. 1. 10:54
2/15 anonim válasza:
Mi az "elmúlt időben"?
szept. 1. 11:07
3/15 A kérdező kommentje:
2-3 év
szept. 1. 11:27
4/15 anonim válasza:
Nyár elején voltunk egyszer-kétszer, azóta pár ilyen literes fagyi megfordult a fagyasztóban, de inkább a nagy flakon vizeket forgatjuk fagyó és hűtő közt, jégtömbre visszatöltögetve. Tavaly ez még nem így volt, pedig előtte már földbe álltunk egyszer. A munka persze nem lett se könnyebb, se kevesebb.
szept. 1. 11:29
5/15 anonim válasza:
Db-ben a belvárosban, tehát nem rossz helyen, nemrég nyílt egy fagyizó, 390 egy gömb! Nem is kicsi. 5 körül már szinte nincs kínálat.
A kevesebb néha több, csak mindenki azonnal akar profitot.
szept. 1. 11:40
6/15 A kérdező kommentje:
5, itt pesten egy eldugott helyen 500 ft körül van..
Őszintén, egy doboz lidl-ös fagyi sokkal jobb minőség, és 1300 ft..
Nyilván más nyaralás alkalmával, de ezek a lakótelepi cukrászdák nem fognak így életben maradni.
szept. 1. 11:54
7/15 anonim válasza:
Méltók leszünk ismét régi nagy hírünkhöz.
szept. 1. 12:15
8/15 anonim válasza:
Nem vettem észre hogy csökkent volna,igaz ritkán járunk de mindig tömeg van.
Ugyanakkor mi is vesszük a jégkrémet.
szept. 1. 12:23
9/15 anonim válasza:
Én fagyira szinte sose megyek cukrászdába. 600 forint kb. egy gombóc, nem éri meg. Nagy ritkán egy szelet sütire beülök, amiből már van 900-1000 forintos is, de sajnos speciális diéta miatt nyilván 1300-1400 alatt nem kapok megfelelőt, viszont ettől függetlenül számomra még annyiért is egy szelet süti jobban megéri, mint 600 forintért egy gombóc fagyi.. a fagyi az én szememben semmiképp sem éri meg annyiért. De amúgy nálunk is az ilyen cukrászdák "extra" alkalmak, szóval nem mindennapi program, nem is hétvégi. Tipikusan az a "3-4 havonta ha erre jár egy rokon, akkor beülünk vele" program nálunk a családban. Szerintem a fagyi az, aminek biztos csökkent a kereslete, mert ha a boltban megnézed, akkor szinte potom pénzért kapsz a cukrászda áraihoz képest 1-2 literes dobozos fagyit, illetve pár száz forintért pálcikás jégkrémet. Szerintem sokan amúgy hasonlóan vélekednek, biztos sokaknál a cukrászdába járás is csak alkalmakkor van. Meg aztán fagyit csinálni nem nagy kunszt otthon se, azt nagyon hamar össze lehet dobni.
szept. 1. 12:27
10/15 A kérdező kommentje:
amikor gyerek voltam (2000es évek eleje), emlékszem, hogy mindig amikor mentünk haza betértünk a telepi kis cukrászdába enni 1-2 gombóc fagyit, pedig nem voltunk pénzesek. Most ezt nem tehetem meg felnőttként nyugodt szívvel, pedig azért van egy kis pénzem is, de ennyit tényleg nem ér szerintem se.. Egy jó süti megérhet 1000+ ft-ot, de az elmúlt évek szülinapjaira vett sütik harmat gyengék voltak az árukhoz viszonyítva.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!