Tudom, hogy semmi közöm mások életéhez, de mit főzött az elmúlt napokban, aki karácsony után 1 nappal futárral rendelteti a kaját?
Egyedülálló, nincs senkije. Vagy a vírus miatt nem megy-nem jön hozzá senki. Szünet van, szabadságolások, így üzemi konyhán sem tud enni.
pl.
Nálunk soha nincs olyan karácsonykor sem, hogy egy hétig kell emmi, amit összefözök.
Nagyjából tudom, miböl mennyi fogy el, ezért nincs igazán maradék sem.
Másrészt rengeteg ember nem tud vagy nem akar fözni, föleg nem ipari mennyiségeket, sok idös, fiatal egyedülálló dolgozó, vagy egyetemista van, akinek nem éri meg sem idöben, sem fáradozásban egy emberre fözni.
Én rendszeres háztartást vezetek, családról gondoskodom, hagyománytisztelő is vagyok, a karácsony meg a legkedvesebb ünnepem.
Ennek ellenére nem szeretnék karácsony után még egy hétig maradékot enni, ezért a karácsonyra is úgy főztem, hogy az ünnep alatt elfogyjon. Töltött káposzta maradék (5 gombóc) lefagyasztva, már nem ennénk belőle egy darabig mert unjuk.
Ennek alapján el tudom képzelni, hogy valakik - különösen akik dolgoznak - valami másra vágynak. Akár csak egy főzelékre.
Én nem rendelek négyünkre ételt, mert itthon vagyok és nem fizetek ki egy vagyont. Nem is akartunk nehezet enni, így ma nálunk sóskafőzelék volt krumplival és tükörtojással, vacsorára melegszendvics. Pont elég is volt mára.
De ha egyedül lennék, dolgoznék, lehet én is inkább hozattam volna.
Szilveszterkor ugyanez lesz a helyzet, az emberek készülnek éhen halni. Mindenki úgy viselkedik, mint egy etióp árva.
Nálunk 31-én disznótoros lesz, tepertős pogácsa, 1-én lencsefőzelék. Ezzel adunk a hagyománynak is és mégis normálisan eszünk.
És ekkor is lesznek egyedülállók, dolgozók, így ők majd rendelnek.
én is igyekeztem különlegesebbet főzni, de csak annyit, amennyi elfogyott. ma már összeütöttem egy zöldborsófőzeléket. miért kéne csütörtökig a káposztát enni? és negyedikéig a húst?
pláne a főzéstől a karácsonyfa alá bezuhanni..?
Én utálok főzni, nem pazarlom az időmet ilyesmikre, viszont kicsit kevés lett a kaja, amit rendeltünk Karácsonyra, így ma első dolgom volt rendelni.
Pont leszarom, hogy ki mit gondol erről, értem én, hogy a sok bohócnak nincs pénze rendelni, nekem van, bocsika!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!