Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Tudom, hogy semmi közöm mások...

Tudom, hogy semmi közöm mások életéhez, de mit főzött az elmúlt napokban, aki karácsony után 1 nappal futárral rendelteti a kaját?

Figyelt kérdés
Csütörtökig töltött káposztát fogok ebédelni, annyi van, utána talán 4-ig is van mindenféle hús, tehát bolti nyerset kapásból nem kell vennem, rendelésről nem is beszélve. De közben a biciklis futárok rohangálnak a városban. Nyilván nem mindenki éli ezt a karácsonyi témát, de még a nem vallásosak is sütnek-főznek ezerfélét.
2020. dec. 27. 19:48
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
84%
Nálunk is minimum napokig azt esszük + lefagyasztjuk, ha már nagyon nem megy le a torkunkon az adott étel, attól függetlenül, hogy ünnep van-e, vagy nem. Nagymamám sosem tudja kiszámolni, hogy miből mennyi kell, így ha apukám nem lenne konyhamalac üzemmódban (pl. két tányér maradék tésztát eszik pörkölttel + a hűtőben vergődő fokhagymákat rászeleteli, aztán eszik még mákosat is, mert hogy az is elfogyjon...), ránk rohadna az egész. El tudom képzelni, hogy valaki unja a “sokat főzök - napokig eszem - vergődöm, hogy megegyem - aztán megint sokat főzök” ördögi kört és inkább megrendel magának valami egytálételt, ami nem a negyedik napja fogyasztott töltött káposzta, meg is tudja enni az adagot és még mosogatnia sem kell, vagy utána kerülgetni a hűtőben. Full érthető.
2020. dec. 27. 20:33
 12/30 anonim ***** válasza:
31%

10-es! Az utolsó mondatod értelmetlen volt.Van olyan család, ahol szeretnek akár közösen is főzni. Lehet, hogy meg tudnának venni téged is, a pénzeddel együtt, mégsem rendelnek, hanem főznek.

Ezen kívül az otthon készített finomabb és egészségesebb, mint az ipari moslék, amit rendelsz.

2020. dec. 27. 20:35
 13/30 anonim ***** válasza:
81%

Te megszólod azt, aki karácsony után rendel.

Szerintem, meg te vagy gáz, hogy egy hétig töltött káposztát eszel, meg még januárig a maradékot...

Milyen igénytelenség ez már? Nem lettetek még betegek romlott kajától?

Én ma már főztem frisset.

2020. dec. 27. 20:44
 14/30 anonim ***** válasza:
72%

13-as vagyok.

Azt el is felejtettem, hogy a férjem hozott ma ebédre magának és a gyerekeknek kínait.

A friss kaja vacsorára lett főzve.

Légy erős! Holnap KFC 30-as Strips lesz az ebéd, 4 menüben.

2020. dec. 27. 20:48
 15/30 anonim ***** válasza:
90%

Én még annyit se főzőcskéztem mint egy átlagos napon.

Csinálnám rántott gombát, lecsót. Reggelire cerbónát.

Ma rendeltem egy pizzát, meg elmentem kávézni.

2020. dec. 27. 20:50
 16/30 anonim ***** válasza:
29%
13-as! A kérdező nem szólt meg senkit, csak kérdezett. Egyébként is azt kérdezte, hogy másnap! nem 1 hét múlva.
2020. dec. 27. 20:51
 17/30 anonim ***** válasza:
91%

A karácsonyi mértéktelen zabálás a legnagyobb baromság, amit el lehet képzelni. A feleségem főzött a családra + néhány vendégre, de pont annyit, amennyi kellett. Holnap még ezt fogjuk enni, de valószínűleg el is fogy teljesen.

A leves egyébként fokhagymakrém-, illetve tormaleves volt, főételként pedig különböző rántottak (tofu, gomba, sajt, hal) készültek, illetve krumplisaláta, gyümölcssaláta.

2020. dec. 27. 20:53
 18/30 anonim ***** válasza:
83%
Ma még maradékot ettünk de nagyon nem esett jól. Főztem volna de nem kívántunk semmit. Vagyis utána jutott eszembe hogy egy pizzát kellett volna rendelnem azt szívesen megenném a sok hús után. Majd holnap. Péntek szombat volt ugyanazok a kaják ma már alig ettünk belőle annyira nem kellett. Odaadtam a kutyáknak. Szóval nincs gond a rendeléssel.
2020. dec. 27. 20:55
 19/30 anonim válasza:
84%

“ A kérdező nem szólt meg senkit,”

Ja ez végülis igaz, csak ítélkező stílusban tette fel a kérdést..”mit főzött az elmúlt napokban, hogy máris rendel..bezzeg én, nem voltam lusta dolgozni, hisz’ még két hét múlva is lesz bőven abból, amit karácsonyra főztem”...

Amúgy meg, kb.mindenkit jól lepontozott, aki nem ért vele egyet, ha jól látom..

2020. dec. 27. 21:26
 20/30 anonim ***** válasza:
93%

Semmit nem főztünk. Két nap rokonoknál voltunk, csak megromlott volna a kaja, plusz dolgoztam is 24-ig, túl sok időm amúgy sem lett volna.

Meg nem is szeretek napokig maradékot enni, én az ilyen embereket nem is értem, nem unják halálosan ugyanazt a kaját? Én csak két napig ettem a töltött káposztát, ráadásul két külön konyhából (minkdét rokon azt főzött), de 26-ára már úgy voltam vele, hogy ha megint töltött káposztát kell ennem, felkötöm magam az első szimpatikus lámpaoszlopra inkább. És baromi jól esett a big mac. Napokra előre eltervezni sem szeretem mit eszek, mert mi van ha épp nem kívánom majd azt a kaját?

Egy ismerősöm KFC-ben dolgozik, kb rekord napot zártak ma, tömegek voltak. Szerintem mindenkinek töke kivan a halászlével meg a káposztával, és kívájnák a nem magyaros ízeket.

2020. dec. 28. 00:45
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!