Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Tudom, hogy semmi közöm mások...

Tudom, hogy semmi közöm mások életéhez, de mit főzött az elmúlt napokban, aki karácsony után 1 nappal futárral rendelteti a kaját?

Figyelt kérdés
Csütörtökig töltött káposztát fogok ebédelni, annyi van, utána talán 4-ig is van mindenféle hús, tehát bolti nyerset kapásból nem kell vennem, rendelésről nem is beszélve. De közben a biciklis futárok rohangálnak a városban. Nyilván nem mindenki éli ezt a karácsonyi témát, de még a nem vallásosak is sütnek-főznek ezerfélét.
2020. dec. 27. 19:48
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
90%
Nos, felénk sosem volt dívát 3 heti adagot főzni aztán azt enni, amíg van. Karácsonyra se egy hadseregnek készült étel, hanem a családnak. Aznapra és nem másnapra vagy a jövő hétre.
2020. dec. 28. 08:05
 22/30 anonim ***** válasza:
86%

Szerintem az a nem normális, mikor annyifélét összefőznek "karácsony, húsvét" címén, hogy egy hétig azt eszik, és a harmadik nap már igazából mindenki undorodik tőle, de amíg el nem fogy, ez van. Vagy a fele már megy a kukába, ami irtó pazarlás.

Én idén is leültem a kedvesemmel, előre megterveztük! a menüt és pontosan annyi hozzávalót vettem, hogy kijöjjön a négy napi ebéd+vacsi (nálunk vasárnap minden zárva, kivéve egy pékséget). Ma már főzök holnapra, mert elfogyott kb minden, amit terveztünk, és ez így van jól.

2020. dec. 28. 09:46
 23/30 anonim ***** válasza:
85%
Nálunk nincs nagy zabálás. Én pl mindig csak 1-2 adag kaját csinálok, képtelen lennék 2 naptál tovább ugyanazt enni. Szüleimnél kitart a hallé meg a többi. Kicsi család, minek főzne sok ételt.
2020. dec. 28. 20:23
 24/30 anonim ***** válasza:
85%

Amit 24-ére föztem, az aznap elfogyott.

Amit 25-re, abból maradt 26-ra - direkt így terveztem, 26-án kicsit átvariáltam, hogy ne legyen ugyanaz - ez 26-án estére elfogyott.

27-re mást föztem - zöldségleves, túrós tészta -, mert már elegünk volt a sok hósételböl.

Érdekes módon ki lehet kalkulálni, miböl mennyi kell, hogy ne legyen rengeteg maradék semmiböl sem, ha netán valami marad, akkor azt átalakítom, hogy más jellegü és ízü legyen, ne kelljen ugyanazt enni napokig.

2020. dec. 29. 08:24
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk sosem volt nagy karácsonyi készülődés van egy féle étel és kész, kicsi a család. Vagy van süti vagy nincs. Most volt egy féle. Én azt nem értem miért kell ilyenkor 5féle levest, 5féle második meg 10 féle sütit csinálni és éjjel nappal enni. A magyar emberek zöme elhízott, nem hiszem,hogy ilyenkor jó ez a nagy zabálás. Miért kell 3 nap alatt 1 havi kaja adagot megenni?!-persze kis túlzással. A másik meg az,hogy én ilyenkor pihenni szeretek és nem robotolni értelmetlenül. De akiket ismerek azok se hoznak annyit ki belőle.
2020. dec. 29. 18:36
 26/30 A kérdező kommentje:

Annyian írtatok, hogy mindegyikőtöknek válaszolnék, de nagyon sok. Pont olyan sok, mint a karácsonyi kaja! Kezdem az elején: a tavaly karácsonyi süteményeket JANUÁR VÉGÉIG ETTEM! Tehát idén januárban. Pont nem volt pénzem, ezért kapóra jött, hogy reggelire eszem a porcukrozott leveles tésztát, két dobozzal, mert 80+ éves nagyanyám sütött hat féle süteményt, ami "nem volt elég", ezért keresztanyám is, viszont a lányai (akiknek nincsenek gyerekei, egyik abortálta a sajátját) nem vitték el, úgyhogy nekem jutott, vagyis adhattam volna tesóimnak is, de egyik hiperszuper futó, aki csak napi 8 órában eszik, és akkor sem cukrot, másik csak szimplán leszarja, és dobjunk ki mindent, tehát maradt nekem, a hülye szerencsejátékfüggőnek, és addig se kellett a függőpénzem ételre költeni, úgyhogy minden szánalmas reggel főtt tojás helyett kellemes sütemény tényleg napokon keresztül. Most ez már fel se merül, ami van, azt eszem, sőt, este-reggel sütemény, remélem, a töltött káposzta nem romlik meg az irodai hűtőben holnap-holnapután, csak rizst kell főznöm a fagyasztott húsokhoz, aztán hadd szóljon.

Világéletemben vékony voltam, és zavart. Ki akartam gyúrni magam. Lusta voltam. Nagy nehezen elhíztam, rájöttem, ez se jó, végül pénzhiány miatt lefogytam /meg nem volt, aki főzzön rám, hehehe, másik történet/, miközben mindez csak a ruhák méretén nyert tanúbizonyságot. De miközben eszem a cukrozott leveles tésztát, és eszembe jut, hogy 2 hónappal ezelőtt főtt tojást ettem munkában ebédre, eszembe jut, hogy hogyhogy még élek? Rég lebontottam azt a belém nevelt, szó szerint sulykolt parancsot, hogy az ebédben van leves, tehát csak főtt kaját ettem, ám sok év után ez is semmibe veszett. Aztán jött a járvány, amikor a hülyék kenyeret sütöttek, ezek szerint ez sem számít.

Most már érted, miért írtam ki a kérdést, elnézést, ha zaklattalak. Ki tudja, hol ér véget a történet, mert egyéb családtagjaim étkezési-főzési-tárolási szokásairól nem regéltem. Nekem csak szimplán nincs családom, így kihalok, ám felmerül a kérdés, jobb lettem-e volna, mint ők. Valószínű nem!

BÚÉK! :D :D :D

2020. dec. 29. 19:43
 27/30 anonim ***** válasza:
81%
Te jó atyaúristen.
2020. dec. 29. 19:48
 28/30 anonim ***** válasza:
77%
Hogy hogy jön ide a rokon elabortált magzata...
2020. dec. 29. 20:45
 29/30 anonim ***** válasza:
75%
Ez egy beteg idióta.
2021. jan. 5. 08:57
 30/30 anonim ***** válasza:
83%
Egyébként basszus, valami online gumiszoba lett a gyakori mostanában? Ez már nem az első és nem a második ilyen, ahol az alap kérdés viszonylag kulturált, a felhasználók is anonim szólnak hozzá, aztán 1-2 kommenttel később kiderül, hogy a kérdező full őrült.
2021. jan. 5. 09:14
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!