A mekiben vagy a donaldsban mennyivel drágább csak a sült krumpli, annál minthogy én megpucolnám és megsütném otthon?
Olyan nincs hogy donalds.
McDonalds van, de az ugyanaz mint a Meki.
De, lehet olyat.. csak kétszer kell sütni, előfőzni, lisztezni.. nagyon nagyon macera. Annyit nem ér. Sallainak van egy ilyen videója. De külföldi videókat is lehet találni.
Egyszerűbb venni egy hosszú zacskós mirelit krumplit és bedobni az airfryerbe. 85-90%-ban hasonló lesz.
1. Ott egyértelmüen drágább, mert otthon csak anyagköltséggel számolsz, ott meg egy csomó üzemeltetési költség is rájön.
2. Otthon is tudsz igen hasonlót készíteni, de a 3-as nem jól tudja, nem kell sem elöfözni, sem lisztezni (nem tudom, egyáltalán honnan jött ez az ötlete)!
Az elsö és legfontosabb a krumpli fajtája, ugyanis nem sütnivaló, hanem a lisztes, szétfözös fajta kell hozzá.
Ezt elöször megfelelö vastagságúra kell darabolni és hideg vízben alaposan átmosni vagy áztatni fél órát.
Utána lecsepegtetni, amíg gyakorlatilag száraz, és kis adagokban bö olajban addig sütni, amíg fehér kéreg lesz rajta, de még nem szinesedik. Kiszedni, lecsepegtetni az olajat és teljesen ki kell hüteni.
Ezután nagyon forró olajban kis adagokban röviden addig sütni, amíg aranybarna szine lesz.
Így olyan lesz, mint az eredeti. (De ha fagyasztottat veszel, az gyakorlatilag ugyanez az utolsó menet kivételével. De akkor még fontosabb a sok olaj és a kis adagok, ha lehüti az olajat, akkor nem sül, hanem fö!)
Onnan hogy ahány YouTube videó van annyiféle elkeszítés.
Én láttam több olyat is ahol vízben főzték kicsit. Volt aki meg is forgatta lisztben.
Nem én talaltam ki, azért írtam, hogy macerás. Kipróbalni sem próbáltam, mert nem akarok annyi időt elcseszni vele.
De nagyon hasonlót biztos lehet otthon pl úgy is akár ahogy te írtad.. de az se kevésbé macerás megoldás.
#3 voltam.
Ne a youtube videókat vedd alapul, azok többsége nem ér semmit. (javaslom, nézd meg egyszer egy hétköznapi étel elkészítési módjait, és rájössz, borzasztó dolgokat állítanak egyesek)
Amit írtam, az tényleg az eredeti elkészítési mód, persze van vele munka, de azért nem sokkal több, mint a magyaros módszerrel.
Mivel nálunk nagy a család, ezért nekem bevált, hogy elöször elösütöm a krumplit, az adagokat sütési sorrenben teszem egymás mellé. Mire az utolsó adag elösül, az elsö már hideg, csak felcsavarom a höfokot kicsit és már süthetem a második menetet.
Oké. Köszönöm a hasznos tanácsot, de pár éve már szoktam főzni.
#3 voltam.
Egy ~100 grammos krumplit kapsz 800 forintért, tehát 1kg 8000 forintba kerülne.
Ezzel szemben a boltban veszel 2kg krumplit (mert a hámozás plusz víz veszteség miatt dupla adagot számolunk) 600 forintért. Kell hozzá olaj nagyjából 100-150 forint értékben (ha olaj nélkül sütöd akkor ez nem), plusz az áram költség néhány forint. Nagyjából 800 forintból megvagy.
Tehát 10x áron van.
Elég sok teljesen értelmetlen számolgatás van itt a válaszok között, de ez nem meglepő, mivel túl sok értelme a kérdésnek sincs...
A mekiben nem megpucolt és megsütött sültkrumplit adnak!
Teljesen értelmetlen összehasonlítani.
Először is saját maguknak termesztett krumplit használnak, már itt elbukott a dolog, bár igazából a keményítő tartalom számít, úgyhogy hasonlót be lehet szerezni.
Azt ezt követő előkészítő munkálatok, felületkezelés, anyaghasználat (mint pl. módosított keményítő keverékek, porított borsó héj, stb... amit kis kereskedelemben be se tudsz szerezni)
teszik azzá a gyorséttermi krumplit, mint ami.
Ha ezt otthon megpróbálod megcsinálni, vagy valami hasonlót, még mindig lehet olcsóbb mint a mekiben, de az eredmény 100%-osan akkor se lesz olyan.
De mondjuk elfogadod a kompromisszumot, az olcsóbb árért cserébe.
És az idő, amit belefektetsz, mert ez nem 2 perces folyamat, azzal mi van?
Mondjuk egy 4 fős családnak, mire elég krumplit legyártasz, az 3 óra.
helyette ha saját szakmádban dolgozol 3 órát, sokkal több pénzt keresel, mint amit ezzel megspórolnál. Sokszorosát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!