Jól emlékszem a 80-as években a presszókban a sima fekete presszó kávét, lefőzés után picit meggőzölték?
Figyelt kérdés
2024. jan. 6. 21:54
11/13 anonim 



válasza:





#10 A meghatározó a kávémennyiség volt, azt a gőzölés nem befolyásolta.
(Presszós: Belefőztem a szívem-lelkem. Vendég: De a kávéját nem).
Szerintem sokan - biztonság kedvéért - előbb nyomják a pirosat és utána nem olvassák el a választ.
12/13 anonim 



válasza:





Azért az kemény azért lepontozni, mert megkérdeztem, hogy micsoda ez, mert nem hallottam még róla. Kívánom, hogy visszakapjátok az élettől! Mindenesetre érdekes, hogy a gőzzel a kávét melegítették újra, mert az egyébként tényleg a tej habosítására való. Gondolom ez is egy szocialista korszakból eredő szokás volt, ahol nem volt pénz, ezért a munkásember feltalálta magát. De eszembe jutott nagyanyám is, aki szokott értetlenkedni, hogy miért nem a kávét gőzölöm, hiszen azt úgy kell. Külön el kellett magyarázni neki, hogy a tejbe beteszi a csövet és ilyen-olyan mozdulatokkal szépen felhabosítja.
13/13 anonim 



válasza:





12. Nézz meg olyan korabeli nyugati filmeket, amelyekben van presszó. Vagy olyan dokumentumfilmet, amelyikben a presszógépek történetével foglalkoznak.
Nem, nem a tejhabosítóval gőzöltek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!