Jól emlékszem a 80-as években a presszókban a sima fekete presszó kávét, lefőzés után picit meggőzölték?
Figyelt kérdés
2024. jan. 6. 21:54
3/13 anonim válasza:
Mi az, hogy meggőzölték és annak mi értelme volt?
5/13 anonim válasza:
#3: A régi, karos presszógépeken amik úgy néztek ki, mint egy sörcsapoló volt egy kis csövecske amin csak gőz jött ki. Ha nem volt friss a kávé akkor beledugták a csövecskét a kávéba, rányomták a forró gőzt és az felforrósította. Ha jól rémlik.
6/13 anonim válasza:
Mai gépeken is valnelvétve. Amúgy a frissen lefőzött kávét semmi értelme főzölni. Csak felforrósítja fölöslegesen. Talán csak akkor alkalmazandó, ha nincs a csésze előmelegítve. Valószínűleg ez okozta a változást. Van melegen tartó. 30sec, 1 percen túli várakozási idővel érdemes kicsit belefújni. /egy volt éttermi dolfozó/
7/13 anonim válasza:
Így volt,káros kávégép,fülemben a bugyogó hang.
8/13 anonim válasza:
Gőzcső az összes presszógépen van, de nem hallottam még, hogy valaki ezt a kávé felmelegítésére használta volna. Azzal a tejet lehet habosítani.
9/13 anonim válasza:
Valóban gőzölték, jobb helyen megkérdezték, gőzöljék-e. Kicsit habosította a kávét. 76F
10/13 anonim válasza:
Nem tudom a pirosnyomkodók miért teszik, ha egzakt módon megválaszolható kérdésre releváns, valós tartalmú feleletet adunk.
De legyen örömük benne.
A karos presszógépek mindegyikén volt gőzölő cső. Én csak mint vendég ismerem, nem voltam a pult másik oldalán. Az előre lefőzött kávét visszamelegítették vele rosszabb helyeken. És ahogyan előttem írták a frissen főzöttnél is kérdezték, hogy felgőzöljék e?
Talán nem volt elég forró?
Rossz nyelvek szerint a mennyiségben lehetett csalni azzal a levegőmennyiséggel amit bele nyomtak így.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!