Tökéletes kávé AeroPress-szel? Hogyan?
Néhány éve kísérletezem az AeroPress-szel. Az elején gyönyörű, sűrű, lecsurgó habot / cremát kaptam, aztán egy idő után valahogy ez nem állt elő. Hosszú időkre félretettem a készüléket, és néha előveszem, de nem tudom reprodukálni azt az élményt. Akkor úgy tűnt, tökéletes kávékat állítok elő, hihetetlen ízekkel.
A kérdésem az volna, ki hogy készíti AeroPress-szel a kávét, mi a taktika, hogy lehet telt, komoly, sűrű kávét készíteni vele? Hátha inspirálódok.
Én is pont így jártam vele, aztán 3-4 év után jöttem rá egy olyan módszerre, amivel ízlik az eredmény. Crema sajnos így sincs, meg nem is biztos, hogy olyan, amilyet Te akarsz, de egy próbát megér.
Első lépésben készítek a gázon egy zaccos kávét, tetszőleges mennyiségű vízzel. A vizet felforralom, aztán az örleményt kb. 10 percig (ízlés szerint kevesebb is elég lehet) áztatom a forró vízben lefedve, közben 1-2× felkavarom a zaccot és újramelegítem majdnem egészen forrásig.
Az utolsó melegítés után felkavarom, zaccal együtt beöntöm a pressbe, és rögtön átnyomom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!