Pálinkafőzésnel mikor tudom hogy eljött az utópárlat?
Figyelt kérdés
Nemrég kezdtem és még nem tudom hogy kell megkülönböztetni a közép és utópárlatot.2023. nov. 21. 14:39
2/4 Phoney válasza:
Onnan, hogy nincs jó íze/illata. Savanykás, émelyítő, éles, fazékízű, stb. Az elő- és utópárlat érzékszervi kategóriák, főzőnként kell kiismerni, hogy hány fokon érdemes vágni, és akkor még a cefre minőségétől is függ.
Egyszerűbb, ha mondjuk 60%-os lejövő szesz alatt már egymás utáni poharakba gyűjtöd, és utólag döntöd el, hogy mi való belőle a pálinkádba, és mi nem.
3/4 anonim válasza:
Negyven fok alatt egyeltalán ne szedd.Ötven környéken,alatt folyamatosan szagolni.
4/4 mindentudó99 válasza:
Kóstolgatással eldöntöd. Alkoholfokban nem hiszek. Van mikor az erős is rossz van hogy gyengére ki lehet engedni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!