Indokolt a felháborodásom?
Tegnap beültem egy menüre. Milánói sertésszelet volt a menün. Majd kihozták nekem a sertésszeletet mellé bolognai (darált húsos spagettivel). Én a darált húsos spagettit nem szeretem(utálom), a milánóit (gombás-sonkás) pedig imádom. A menü milánóiként volt megnevezve, így gombás-sonkás köretet vártam. Nem voltam hajlandó elfogyasztani, fizetni.
A vendéglátósok azzal védekeztek, hogy mindenhol másként tálalnak, csinálják az ételeket.
Nos, a milánói az nem darált húsos. Akkor ne nevezzék annak az általuk kínált ételt.
Ezek szerint ha én bécsi szeletet rendelek, hozhatnak roston sült májat, mert ők úgy készítik a bécsi szeletet? Tudom, hogy a példa túlzás, de a gondolatmenet azonos.
Az, hogy hányan szeretik, vagy nem szeretik a gombát, ebben az összefüggésben érdektelen.
Szerintem is alap elvárás, hogy a két étel közötti különbséget tudják, egyáltalán nem számít, amúgy hányan keverik.
Én nem szóltam volna, mert én mindkettőt szeretem, de az vicc, hogy azzal védekezett, hogy mindenhol máshogy készítik. Ez igaz arra, hogy egy adott ételt más éttermek másképp készítenek és tálalnak, de ez konkrétan másik étel.
26-os: nézz körül a neten, igenis létezik milánói szelet (eredetileg borjúból), nem "magyar menzás étel"!
A másik, hogy Mo-on a milánói spagetti/makaróni eredetileg gombás-paradicsomos szószban tálalt tésztát jelent. Az, hogy ma a neten találsz akármilyen összetevökböl készített valamit ezen a néven, nem jelent semmit, aki feltette, az sem tudta, mi micsoda.
Ellentétben egy étteremben alapdolog, hogy ismerjék a hagyományos megnevezéseket, és az étlapra azt írják ki, illetve azt tálalják a vendégnek, ami az étlap alapján elvárható.
Ezt találtam:
4 szelet borjú far
200 g zsemlemorzsa
2 tojás
200 g spagetti
2 gerezd fokhagyma, szeletelve
20 g friss petrezselyem, megmosva és felaprítva (néhány levelet félre kell tenni a díszítéshez)
olivaolaj
Parmigiano Reggiano pehely
50 g vaj
Magolaj
Citrom
só, bors
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!