Indokolt a felháborodásom?
Tegnap beültem egy menüre. Milánói sertésszelet volt a menün. Majd kihozták nekem a sertésszeletet mellé bolognai (darált húsos spagettivel). Én a darált húsos spagettit nem szeretem(utálom), a milánóit (gombás-sonkás) pedig imádom. A menü milánóiként volt megnevezve, így gombás-sonkás köretet vártam. Nem voltam hajlandó elfogyasztani, fizetni.
A vendéglátósok azzal védekeztek, hogy mindenhol másként tálalnak, csinálják az ételeket.
Nos, a milánói az nem darált húsos. Akkor ne nevezzék annak az általuk kínált ételt.
#8, és attól, hogy otthon/vidéken, családon belül a poros kotyvalékokat milánóinak hívják, az nem az.
Én is mondhatom a cukroborsólevesre, hogy főzelék, attól még nem lesz az. És ezt egy szakácsnak, éttermesnek tudnia kell.
9-es: Tudsz értelmezni? Utálja a kérdező a bolognait, amit kapott a milánói helyett! Ha nem így lenne, akkor se az étterem döntse el, mit hoz ki az étlapon szereplő kaja helyett!
11-es: Lényegtelen, nekem is van ismerősöm, aki keveri ezt a kettőt, de egy étteremben tudniuk kell, mi micsoda, ez a szakmájuk.
Makaróninak makaróni volt, csak szósz volt rajta húsos a gombás helyett.
A tészta a makaróni/spagetti/penne stb, a szósz meg a milánói/bolognai/carbonara stb.
Ilyen esetben elöször szólok a pincérnek, hogy nem ezt rendeltem, cserélje ki arra, ami az étlapon van.
Másodszor, ha nem teszi, kihívom az étterem vezetöjét, hogy intézkedjen, ha nem teszi, akkor közlöm, hogy ezt nem eszem meg, mert nem ezt kértem és fizetés nélkül távozom.
(Természetesen ez csak akkor müködik, ha vagy nem ettél az ételböl vagy esetleg egy-két falatot kóstolásként. Ha megetted az egészet vagy nagy részét, akkor nincs helye reklamációnak.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!