Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Egy adag ketté tálalva, hogy...

Egy adag ketté tálalva, hogy számolják?

Figyelt kérdés

Minap étteremben voltunk, több felnőtt, illetve 2 kicsi gyerek, 3 évesek. Volt bolognai 3800 ft áron.

Írta az étlap, hogy a fél adagot 70% áron számolják. Kértem egy adag bolognait a két gyereknek, megkérdeztem ketté tudják e nekik tálalni. Azt mondták persze. Utólag vettem észre a blokkon, hogy bolognai 5320 ft, 2* 1/2 adag..

Ez komoly? Miért nem lehet egy sima adagot 2 felé tálaltatva kérni? Oké értem hogy 1 helyett 2 tányért mosogatnak, de akkor is, szerintem ez tök nem fair.

Ez alapból így működik a vendéglátásban? Mert akkor máskor kérek egy adagot, aztan utolag kerek egy ures tanyert 😂😂😂

2023. aug. 15. 16:58
1 2 3 4
 31/32 anonim válasza:
100%

Nem így kellett volna kérni az ételt! Nem kell elmondani, hogy mi a szándékod a + 1 tányérral.

Én ilyenkor nem mondok mást, csak azt, hogy kérek még egy tányért.

Semmi közük hozzá, hogy mit csinálok azzal a tányérral. Mert az is lehet hogy csak egy kis kóstolót teszek rá valamelyik ételből valakinek.

Vagy a csontokat oda teszem, hogy ne zavarjanak a saját tányéromban.

Ingyen szoktam kapni a + 1 tányért.

Ezután már nem figyelik, nem nézik, hogy mit csinálok vele. És ráteszem az étel felét. Én felezem el!

2023. aug. 17. 11:45
 32/32 talpalos ***** válasza:
77%

Én pincérként teljes adagot szoktam felszámolni és ketté tálaljuk. Jobb esetben a szakács megcsinálja, vagy ha nem akkor ordítok velük egy sort és ketté tálalom én :DD

Ilyen esetben szerintem etikátlan két féladagot felszámolni pláne anélkül, hogy jelezte volna.

Ha 3 fél adag kell, akkor játszik a 1.5 adag, ott le kell nyelni a 70% -ot.

2023. nov. 13. 13:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!