Egy adag ketté tálalva, hogy számolják?
Minap étteremben voltunk, több felnőtt, illetve 2 kicsi gyerek, 3 évesek. Volt bolognai 3800 ft áron.
Írta az étlap, hogy a fél adagot 70% áron számolják. Kértem egy adag bolognait a két gyereknek, megkérdeztem ketté tudják e nekik tálalni. Azt mondták persze. Utólag vettem észre a blokkon, hogy bolognai 5320 ft, 2* 1/2 adag..
Ez komoly? Miért nem lehet egy sima adagot 2 felé tálaltatva kérni? Oké értem hogy 1 helyett 2 tányért mosogatnak, de akkor is, szerintem ez tök nem fair.
Ez alapból így működik a vendéglátásban? Mert akkor máskor kérek egy adagot, aztan utolag kerek egy ures tanyert 😂😂😂
12
Ez oké, de ha nem adnak ahogy egy válaszoló is felvetette? Ennyi erővel mondhatják hogy nem adnak..
A számla jogos, az viszont nem, hogy ezt a pincér nem közölte előre egyértelműen.
Dolgoztam olyan étteremben, ahol direktbe nem csináltunk fél adag kajákat, pont az ilyen reklamációk miatt. Volt mindenből normál adag, meg ha akarták, akkor a gyerek(ek)nek vittünk egy-egy kisebbfajta üres tányért, de arra is nemet mondtunk, hogy mi szedjük ketté az adagot.
Viszont nem rebbent a szemünk sem, ha fiatal low budget randizók egy rántott húst kértek két személyre, az asztal közepére kiraktuk a konyha által normálisan tányérra pakolt kaját, meg a két személynek két üres tányért, aztán vesszenek össze rajta egymással, ne nekünk reklamáljanak, hogy a kis adag miért ilyen kicsi.
11. Jaj Istenem, ez ragadt csak meg benned? Nem a lényeg? Nem, nem magamnak kérek két kis adagot.
Felfogtad a dolog tarthatatlsnságát? Az egyik ennyit fizet, a másik annyit ugyanazért?
Abban lehet hibáztak/hibáztatok, hogy nem volt egyertelmű, hogy a kétfelé tálalás=két kis adag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!