Egy adag ketté tálalva, hogy számolják?
Minap étteremben voltunk, több felnőtt, illetve 2 kicsi gyerek, 3 évesek. Volt bolognai 3800 ft áron.
Írta az étlap, hogy a fél adagot 70% áron számolják. Kértem egy adag bolognait a két gyereknek, megkérdeztem ketté tudják e nekik tálalni. Azt mondták persze. Utólag vettem észre a blokkon, hogy bolognai 5320 ft, 2* 1/2 adag..
Ez komoly? Miért nem lehet egy sima adagot 2 felé tálaltatva kérni? Oké értem hogy 1 helyett 2 tányért mosogatnak, de akkor is, szerintem ez tök nem fair.
Ez alapból így működik a vendéglátásban? Mert akkor máskor kérek egy adagot, aztan utolag kerek egy ures tanyert 😂😂😂
A fél adag ételt minden étterem 70%-nak számolja, ha csak 1 fél adagot kértem volna és így számolják arra azt mondanám oké.
De külön mondtam, hogy egy teljes adagot kerunk csak ketté tálalva a gyerekeknek. Most akkor a +1 tányér használat 1500 ft? Kapják be kb akkor..
Legközelebb egy adagot kérj és egy plusz tányért.
Amit kértél az 2 fél adagnak számít, amit leírtak előre, hogy mennyibe kerül és annyit is kértek érte.
Hát úgy mondtam kérnék egy adagot, esetleg ketté tudjátok tálalni a 2 gyermek részére?
Válasz: persze, nem gond
Ebből nem egyértelmű, hogy 2 féladagot kértem, mert egy adagot mondtam
Egy 30 ezres fogyasztásnál elég gusztustalannak érzem, de tanultam az esetből, máskor külön kijelentem hogy egy adagot meg egy üres tányért kérek 😂
Én is erre gondoltam.
Majd ha több gyerekkel megyünk étterembe, készülök műanyag tányérral nekik 😂😂
Néézük meg másik oldalról. Kisétkű vagyok. Megérkezem barátommal ugyanoda. Kérek két kis adagot, tudomásul véve, hogy az a teljes adag 70%. Kifizetek 5320 Ft-ot.
Te meg pontosan ugyanazt kapod, mint én. Pontosan! mennyiség ugyanannyit, evőeszközök, tányérok száma is. De te csak 3800 Ft-ot fizetsz, és esetleg a plusz tényéért valamennyit. Mennyi lenne a jogos egy tányérért? Mondjuk 400 Ft? Akkor csak 4200 Ft-ot fizetsz.
Ez így helyes?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!