Egy adag ketté tálalva, hogy számolják?
Minap étteremben voltunk, több felnőtt, illetve 2 kicsi gyerek, 3 évesek. Volt bolognai 3800 ft áron.
Írta az étlap, hogy a fél adagot 70% áron számolják. Kértem egy adag bolognait a két gyereknek, megkérdeztem ketté tudják e nekik tálalni. Azt mondták persze. Utólag vettem észre a blokkon, hogy bolognai 5320 ft, 2* 1/2 adag..
Ez komoly? Miért nem lehet egy sima adagot 2 felé tálaltatva kérni? Oké értem hogy 1 helyett 2 tányért mosogatnak, de akkor is, szerintem ez tök nem fair.
Ez alapból így működik a vendéglátásban? Mert akkor máskor kérek egy adagot, aztan utolag kerek egy ures tanyert 😂😂😂
Köszi a lepontozást, de írjátok meg szerintetek miben tévedek.
Ugyanannak a dolognak hogyan lehet kétféle ára?
Nekifutok mégegyszer.
Kérek kettődarab egy centi vastag kenyérszeletett. Te kérsz egy kétcenti vastag szelet jenyeretd, de vág ketté.
Nekem ennyit számolnak, neked annyit. Jogos?
Te nem érted..ha te elmész es nem vagy nagyétkű akkor 1 kisadag tésztát kérsz, ami nem 5320 ft lesz hanem 3800*0.70 azaz 2660 ft
Én meg fizettem egy adagra 3800 helyett 5320 ft-ot mert két gyerek elé rakták le...Ha ezt előre közli lehet kérek egy sima adagot és megették volna egy tálból simán.
Érted esetleg?
27. Miért vagy trágár?
Nagyon nehéz a felfogásod. Mindketten ugyanazt kapjuk, de eltérő áron. Ilyen nem lehet, nem korrekt.
Nem értelek. Mégis mit gondoltál? Gondolom az étlapon ott van a szokásos 70%. Ha pörköltet kérek rizzsel vagy rizshez kérek pörköltet az ugyanaz.
A két kisadag és egy rendes adag kétfelé osztva is ugyanilyen (jó, a hasonlat nem teljesen azonos), de mindkét esetben a felszolgált mennyiség és tálalás azonos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!