Pincérek! Ha étteremben nincs szervízdíj, és nem adnak borravalót, mire gondoltok?
Elvárjatok, vagy tisztában vagytok vele, hogy azért kapjátok a fizetést?
Csak azért kérdezem, hogy ha megyek ritkán étterembe, adjak-e vagy nem.
Tudom nem muszáj, csak van aki azt mondta, hogy illik.
Te megbuggyantál jódolgodba #3-as...
Egy pincérnek nincs akkora fizetése, mint egy informatikusnak. De csinálhatja éppen olyan jól a dolgát, mint egy informatikus a sajátját. És borravalós szakma. Még ha mostanában szervízdíjnak nevezik, akkor is...
Na voltam ettem pizzát. Nem adtam borravalót, mert ígyis drága a pizza 3150 forint volt. Pont 3 ezret meg apróban 150-et adtam. Az előttemvaló sem adott. Figyeltem. 11.780 forintot kellett fizetni, 12.000 adott és nem szólt, hogy tartsa meg a visszajárót, vissza is adták neki a 220 forintot és el is tette. Mert visszajár. Így én se adtam.
Ja és itt nem volt szervízdíj.
Tehát igaza van #3 nak. Azért kapja a pincér a fizetést.
#4 Olyan nincs, hogy borravalós szakma. Ez csak egy jóindulat a vendégtől. Adható, de nem muszáj. Így én is ellenzem.
A borravalónak azt kellENE jeleznie, hogy elégedett voltál-e. Aki mindig ad, akkor is, ha elégedetlen, vagy sosem, akkor sem, ha elégedett, az a pincéreket is összezavarja, függetlenül attól, hogy nem ez a célja.
#6 Azt azért ismerjük el, hogy sok pincér "helyből" flegma, akkor is, ha először látja a vendéget. Nem szerencsés az előző vendéggel kapcsolatos rossz érzést az új vendégen "leverni". Ez egyébként a bolti kiszolgálókra/pénztárosokra is vonatkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!