Miért jobb 10% szervízdíjat felszámolni egy étteremben, mint eleve 10%-al drágábban adni az ételeket?
Mi évek óta 10% szervízdíjjal dolgozunk, amit a felszolgáló megkap. A forgalom sem esett vissza és nincs "kinézve" senki az étteremből 😊. Sőt nagyon sokan ezen felül is jattolnak.
Akinek nem tetszik annak nem tart pisztolyt senki a fejéhez hogy bejöjjön. A sarkon van meki is, ott nincs szervíz, így nincs szervízdíj.
Négyeske a pizzafutár hóban-fagyban-esőben viszi ki neked a szottyadt pizzát, mert lusta vagy a valagadat elvonszolni a konyhába és megkenni két szendvicset.
A borravaló NEM KÖTELEZŐ, ezt a picike agyadba nyomorgasd be, ha adsz, azzal azt fejezed ki, hogy elégedett voltál a szolgáltatás gyorsaságával meg a futárral. Elvégre kivihetné 1,5 óra alatt is a rommá hűlt kajádat, hogy nesze, akkor bezzeg húznád a szádat.
Mindennek van egy ára. Azt kifizetem rendesen. Akkor az miért nem elég? Ha nekem sok a 10% borravaló és ezért be sem megyek, akkor a termék rendes árától is elesik az üzlet. nem?
Bizonyos helyeken hallani olyat, hogy a dolgozó fizetésébe be van kalkulálva, hogy úgyis kap borravalót. Milyen eljárás már ez?
Mi 2000-ben 450Ft-ot fizettünk a mesterfodrásznak egy vágásért Kőszegen. Mi nem kértük vissza az 50-est az 500-asból. Az osztrák vendég visszakérte.
Persze amikor portán dolgoztam minimálbérért, akkor rögtön megjött a munkakedvem, amikor egy rendezvény szervezője csak úgy hozzám vágott egy 10ezrest. Csak úgy szállt a pénz a levegőben.
És az még izébb, amikor nem is az üzlet néz ki, hanem azok a haverjaim szekálnak, hogy miért nem adtam borravalót, akik tudják, hogy mennyit keresek.
De a kérdés most tényleg az akart lenni, hogy külön írni a +10%-ot miért jobb, mint beleszámolni a termék árába?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!