Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Miért van az, hogy mostanában...

Miért van az, hogy mostanában a "jobb" éttermekben héjastól készítik el a hasáb burgonyát, tepsis krumplit?

Figyelt kérdés
Tudom, így jobban benne marad az íz és a vitamin, de én inkább lepiszkálom róla a héjat.Vagy az ehető?

2017. szept. 26. 10:22
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
24%

Valaki őrült kitalálta, hogy abban van az összes vitamin.

Én sem enném meg, sőt semmit arról a tányérról, ami egy olyan krumplival van összerakva.


Persze, most lehet lepontozni! De akkor sincs rá gusztusom!

Ez pont olyan, mintha valaki kitalálná, hogy az élő gilisztában több a vitamin, mintha megsütöd, és attól kezdve tele lesz a tányérod élő gilisztákkal.

Jó étvágyat a hámozatlan krumplihoz!

2017. szept. 26. 10:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/20 anonim ***** válasza:
88%
Még nem láttam ilyet. Csak az újburgonyánál szokták rajtahagyni, de annak nagyon kis vékony hártyája van csak még.
2017. szept. 26. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/20 anonim ***** válasza:
84%

Mondjuk étteremben én sem láttam, de csak azért nem járok olyan helyre.

Főző-csatornákon csinálják így, és pl. a most menő "Séfek-séfe" versenyben is volt már rá példa.

2017. szept. 26. 10:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/20 anonim ***** válasza:
83%
* = de csak azért, mert NEM járok ...
2017. szept. 26. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/20 anonim ***** válasza:
82%
A legtöbb étteremben fagyasztott héjas burgonyából készítik a tepsis és hasáb burgonyát.
2017. szept. 26. 11:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Az "amerikai" fűszeres sült krumplira gondolsz?

Ha igen, akkor annak ilyen az eredeti receptje.

Ha nem arra gondoltál, akkor nem tudom.

Ahova mi "járunk" - mert ez azért túlzás - ott nem héjastól adják a krumplit.

2017. szept. 26. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/20 anonim ***** válasza:
100%
"Normál" étteremben nem csak egyféle sült krumpli van, hanem van a stakburgonya - ami héjastól készül, meg a hasábburgonya - ami hámozott.
2017. szept. 26. 11:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/20 anonim ***** válasza:
97%
Te most a hasábra vagy a steak burgonyára gondolsz? Mert én hasábon még nem láttam ilyet pedig elég sok étteremben fordultam már meg. (Bár az is igaz, hogy nem hasábburgonyát ettem legtöbbször)
2017. szept. 26. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/20 anonim ***** válasza:
82%

Van pár tippem, hogy miért.

1. Jól néz ki

2. Semmi baj nincs a papírvékony héjával, szépen rásül, az ízét nem változtatja hátrányosan

3. Talán fűszerezni is jobban lehet így

Egyébként mi még otthon is így csináljuk sokszor, ha főtt krumplit készítünk köretként, csak akkor a főtt krumplit még kicsit megsütjük utólag héjastól.

Aki szerint ez undorító, annak gondolom van baja más ételekkel is.

2017. szept. 26. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Ettem már ilyet és finom. Gondolom megmossák a héját ugyanúgy mint a gyümölcsöt.
2017. szept. 26. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!