Miért van az, hogy mostanában a "jobb" éttermekben héjastól készítik el a hasáb burgonyát, tepsis krumplit?
Valaki őrült kitalálta, hogy abban van az összes vitamin.
Én sem enném meg, sőt semmit arról a tányérról, ami egy olyan krumplival van összerakva.
Persze, most lehet lepontozni! De akkor sincs rá gusztusom!
Ez pont olyan, mintha valaki kitalálná, hogy az élő gilisztában több a vitamin, mintha megsütöd, és attól kezdve tele lesz a tányérod élő gilisztákkal.
Jó étvágyat a hámozatlan krumplihoz!
Mondjuk étteremben én sem láttam, de csak azért nem járok olyan helyre.
Főző-csatornákon csinálják így, és pl. a most menő "Séfek-séfe" versenyben is volt már rá példa.
Az "amerikai" fűszeres sült krumplira gondolsz?
Ha igen, akkor annak ilyen az eredeti receptje.
Ha nem arra gondoltál, akkor nem tudom.
Ahova mi "járunk" - mert ez azért túlzás - ott nem héjastól adják a krumplit.
Van pár tippem, hogy miért.
1. Jól néz ki
2. Semmi baj nincs a papírvékony héjával, szépen rásül, az ízét nem változtatja hátrányosan
3. Talán fűszerezni is jobban lehet így
Egyébként mi még otthon is így csináljuk sokszor, ha főtt krumplit készítünk köretként, csak akkor a főtt krumplit még kicsit megsütjük utólag héjastól.
Aki szerint ez undorító, annak gondolom van baja más ételekkel is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!