Miért van az, hogy mostanában a "jobb" éttermekben héjastól készítik el a hasáb burgonyát, tepsis krumplit?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Persze! Héjában sütöm, főzöm én is, valóban jobban benne marad az íze. De azért a héját nem eszem meg.
És lepontozhattok, meg küldözgethetitek a sértő szövegű priviket zsinórban, azt azért engedjétek meg nekem, hogy én döntsem el, megeszem-e a héját, vagy nem!
Ha nektek jó, egyétek, de a másikat nem kell mindennek lehordani csak azért, mert az ízlése!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Első, nem pont olyan, mert az én tányéromban sült giliszta sem szokott lenni :)
Van héjas krumplis étel, ez nem újdonság. Hasábot még nem láttam így, de tepsis krumplinál nincs benne semmi különös, évtizedekkel ezelőtt is így volt.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Én csak sütni szoktam néha héjastól.
Étteremben még sosem találkoztam vele, de ha lenne nem vennék, mert nem tudom megmosták-e rendesen.Ha én csinálom, tudom.
Amúgy nem hülyeség amit kérdező ír. Ezt nem a fáról szedjük le, hanem a földből.
A földben vannak különböző emberre is veszélyes peték, lárvák/orsóféreg, kampósféreg/stb.ami talán főzéssel elpusztul.
De a héját levágni azért is biztonságosabb, mert ha nem mi termesztjük a burgonyát, hanem vettük, és nagyüzemileg termesztették, mindenféle vegyi anyagokkal permetezik, és a földbe is többfélét juttatnak belőlük, hogy a termés szép héjú legyen/pl.sarjadzógombás varasodás ellen, mert a burgonya eladhatatlan lesz/. Ugye ez és még sorolhatnék vegyszereket a héjban van elsősorban, sima mosás nem viszi le, főzés sem.Megesszük.Étterembe nem gondolom hogy bio burgonyát vennének.
Aki otthon termeszti, és tudja hogy nincs vegyszer, még ott is látott a föld trágyát, stb.
Főleg kismamákra, kisgyerekekre a legveszélyesebb.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!