Miért van az, hogy mostanában a "jobb" éttermekben héjastól készítik el a hasáb burgonyát, tepsis krumplit?
Persze! Héjában sütöm, főzöm én is, valóban jobban benne marad az íze. De azért a héját nem eszem meg.
És lepontozhattok, meg küldözgethetitek a sértő szövegű priviket zsinórban, azt azért engedjétek meg nekem, hogy én döntsem el, megeszem-e a héját, vagy nem!
Ha nektek jó, egyétek, de a másikat nem kell mindennek lehordani csak azért, mert az ízlése!
Első, nem pont olyan, mert az én tányéromban sült giliszta sem szokott lenni :)
Van héjas krumplis étel, ez nem újdonság. Hasábot még nem láttam így, de tepsis krumplinál nincs benne semmi különös, évtizedekkel ezelőtt is így volt.
Én csak sütni szoktam néha héjastól.
Étteremben még sosem találkoztam vele, de ha lenne nem vennék, mert nem tudom megmosták-e rendesen.Ha én csinálom, tudom.
Amúgy nem hülyeség amit kérdező ír. Ezt nem a fáról szedjük le, hanem a földből.
A földben vannak különböző emberre is veszélyes peték, lárvák/orsóféreg, kampósféreg/stb.ami talán főzéssel elpusztul.
De a héját levágni azért is biztonságosabb, mert ha nem mi termesztjük a burgonyát, hanem vettük, és nagyüzemileg termesztették, mindenféle vegyi anyagokkal permetezik, és a földbe is többfélét juttatnak belőlük, hogy a termés szép héjú legyen/pl.sarjadzógombás varasodás ellen, mert a burgonya eladhatatlan lesz/. Ugye ez és még sorolhatnék vegyszereket a héjban van elsősorban, sima mosás nem viszi le, főzés sem.Megesszük.Étterembe nem gondolom hogy bio burgonyát vennének.
Aki otthon termeszti, és tudja hogy nincs vegyszer, még ott is látott a föld trágyát, stb.
Főleg kismamákra, kisgyerekekre a legveszélyesebb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!