Meddig lehet emelni még 1 gombóc fagyi árát?
500 Ft-tal szerintem már így is átlépi a lélektani határt..
Fizetés arányosan régen is ilyen drága volt?
"Elad egy nap 100 kávét és 50 ezer a nyereség tisztán?"
Nem, hiszen ebböl megy a bérleti díjra, az alkalmazottak fizetésére, a rezsiköltségekre is, stb.
"Régen csak minőségi fagyik voltak és 2-3 Ft volt egy gombóc. Akkor ne legyen már százszorosa manapság... Akkor egy 1 milliós új autó se ment fel 100 millióra, álljunk már meg!...Csak jár a szájuk, mert nem telik a zsebük eléggé, erről szól a dolog."
Lehet kanpi 100 millós kocsikat, akarás kérdése.
Igen, vannak gazdag vendéglátós főnökök, de azok nem piszlicsáré fagyiból gazdagodtak meg, ne legyünk már ilyen naívak.
Igen, vendéglátásból meg lehet élni, de aki ennyire fenejól él, az garantálom neked, hogy nem csak abból teremt pénzt.
Van persze aki tisztességes, de van egy csomó maffiózó is, aki a pénzmosásra meg kifele mutatott arcra vesz éttermet.
Tudom, mert voltam én is az "alulfizetett kislány a pultban", és láttam őket.
A fene nagy keresztény révület se zár ám ki semmit, attól, hogy valaki vallásos, még lehet rossz ember. Pláne olyan vallás esetén ahol baromi jól menő biznisz bűnbocsánat.
"Enynit zabál az a retkes kávégép???"
Hát ha konkrétan a kávégépet magát kérdezed, az kb egy közép-felső kategóriás autóval van egy árkategóriában.
A 2 forintos fagyik idején inkább 100 000 környékén voltak az autóárak, mint milliónál.
Egyébként ez szerintem pont annyira nem is durva. Már két éve is 3-350 volt, ha megnézzük hogy pl mennyi most a túró vagy a rizs, azok sokkal durvábban drágultak, miközben azokat jóval gyakrabban veszünk, mint fagyit.
Amit szintén nem értek, hogy mindig a fagyit szidják, miközben a jégkrémek is ugyanúgy drágultak, a Magnum úgy összement hogy lassan nagyító kell mellé, és még az élvezeti értékük is kisebb, mint egy jó fagyinak.
Dehogy...
Bárki számára elérhető tucat termék volt.
Mi egyáltalán nem voltunk gazdagok, anyám sima ápolónő, apám raktáros volt, aránylag csórók voltunk.
De emlékszem, gyerekkoromban (2 ft volt egy g) akárhányszor ott mászkáltunk a városban (anyám, tesóm) mindig vett 3x2 gombóc fagyit.
Most, ez a réteg abszolút nem teheti ezt meg, max 1-2 alkalommal havonta.
De ez másra is igaz. Abban az időben, meg régebben, amiről még apám mesélt, egy egyszerű sima melós simán megtehette, hogy ha nem is minden nap, de legalább hétvégente, elment egy étterembe a családdal egy vacsorára.
Azóta egyre csak szélesedig az a réteg, akinek olyan kevés a fizetése, hogy a legspórolósabban élve se tud haladni, alig, vagy nem tud félretenni.
Nem mondom, hogy olyan rettentő tehetős polgári réteg lett volna Magyarországon, mert nem volt az, de évtizedes távlatban, tisztán látszik, hogy az a réteg, akik mondjuk a vendéglátást rendszeresen igénybe veszik, drasztikusan beszűkült.
Pláne, ha "3 centinél" messzebbre merészkedsz a fővárostól!
26-os vagyok, erre válaszoltam:
"Fizetés arányosan régen is ilyen drága volt?"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!