Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Miért nem elégedett meg a pincér?

Miért nem elégedett meg a pincér?

Figyelt kérdés

Tegnap este ettem pizzát, a végén fizettem. 3150 forint volt a pizza és adtam 3 darab ezrest, meg egy kétszázast. 3200 forintot. Mondtam nem kérek vissza. L

Megköszónte de látni kellett volna milyen fapofát vágott, de mikor köszöntem, visszaköszönt, hogy viszontlátásra. Miért nem elégedett meg 50 forinttal mikor még a fizetése is ott van?

Ha 10 ember ad 50 forintot, az már 500 forint.

Most mennyit adjak? 4000-et es ne kérjem vissza a 850 forintot? Ígyis nagyon drágák lettek a pizzériák is.

2022. dec. 14. 21:35
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
20%
#5 Ahol van szervízdíj, ott is levárják.
2022. dec. 15. 09:03
 22/28 anonim ***** válasza:
66%
Bele kell számolni és probléma megoldva. Ennyire egyszerű.
2022. dec. 15. 10:57
 23/28 anonim ***** válasza:
52%
#22 Dehogy várják el. A szervízdíj az, amit borravalónak adnál. Megkérdezik direkt, hogy beleszámolják e (+10%). Ha beleszámolják, akkor nem is fogadnak el többet. Nemtudom, te milyen helyekre jársz....
2022. dec. 15. 12:43
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
Már olvastam itt, a GYK-n, hogy egy étterem étlapján utaltak arra, hogy a szervízdíj ellenére "elfogadják" a borravalót is. Én ilyet nem olvastam étlapon, de azt tapasztaltam, hogy a szervízdíjas helyeken sem szeretik visszaadni a valóban aprót.
2022. dec. 15. 14:14
 25/28 anonim ***** válasza:
100%
én utálom a borravalót ezért nem járok étterembe. Ha ez szenvedés neked akkor miért jársz?
2022. dec. 18. 11:34
 26/28 anonim ***** válasza:
30%
Utolsó, mert egy smucig gci de magára fözni is lusta/keptelen.
2022. dec. 18. 11:41
 27/28 anonim ***** válasza:
100%
Bírom az ilyen borravaló elleneseket. Egyik ismerősöm büszkén mesélte, hogy a város egyik éttermében evett egy pizzát 3000 forintért. Azért ette ott, mert nincs szervizdíj. A másik étterembe elvi okokból nem megy, ahol ugyanaz a pizza fajta 2500, de ott rászámolják a 10 % szervíz díjat. :D
2022. dec. 28. 16:58
 28/28 talpalos ***** válasza:
51%

A szervízdíj nem borravaló, és nem is opcionális mert ugyan úgy adót fizet utána az étterem.

Ezzel vannak rákényszerítve az étterem tulajdonosok, hogy adózzanak a pincérek munkabére nagyobb része után, mint régen amikor borítékban kapták feketén.

Illetve nincsenek rákényszerítve, de jobban néz ki a szervízzel megdobott utalás (amiből néha vissza kell vinni készpénzben mert max a felét kapják) mint a minimálbéres..

Ha 1000 forint egy pizza, akkor szervízdíjjal 1100. Ha nem lenne szervízdíj akkor is 1100 lenne a pizza, csak a plusz száz forint nem csak és kizárólag munkabérre lenne fordítható.

Visszautasítani azok a pincérek utasítják vissza a jattot amit a szervízdíjon felül kapnának, akiknél a tulaj nem engedi meg, hogy megtartsák.

2023. nov. 13. 11:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!