Miért nem elégedett meg a pincér?
Tegnap este ettem pizzát, a végén fizettem. 3150 forint volt a pizza és adtam 3 darab ezrest, meg egy kétszázast. 3200 forintot. Mondtam nem kérek vissza. L
Megköszónte de látni kellett volna milyen fapofát vágott, de mikor köszöntem, visszaköszönt, hogy viszontlátásra. Miért nem elégedett meg 50 forinttal mikor még a fizetése is ott van?
Ha 10 ember ad 50 forintot, az már 500 forint.
Most mennyit adjak? 4000-et es ne kérjem vissza a 850 forintot? Ígyis nagyon drágák lettek a pizzériák is.
A szervízdíj nem borravaló, és nem is opcionális mert ugyan úgy adót fizet utána az étterem.
Ezzel vannak rákényszerítve az étterem tulajdonosok, hogy adózzanak a pincérek munkabére nagyobb része után, mint régen amikor borítékban kapták feketén.
Illetve nincsenek rákényszerítve, de jobban néz ki a szervízzel megdobott utalás (amiből néha vissza kell vinni készpénzben mert max a felét kapják) mint a minimálbéres..
Ha 1000 forint egy pizza, akkor szervízdíjjal 1100. Ha nem lenne szervízdíj akkor is 1100 lenne a pizza, csak a plusz száz forint nem csak és kizárólag munkabérre lenne fordítható.
Visszautasítani azok a pincérek utasítják vissza a jattot amit a szervízdíjon felül kapnának, akiknél a tulaj nem engedi meg, hogy megtartsák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!