Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Tényleg van olyan pincér aki...

Tényleg van olyan pincér aki beleköp vagy gusztustalant csinál a kajámmal, ha sose hagyok borravalót neki? Úgy gondolom nekem se fizet senki a hivatalban pluszban, mert intézem az ügyeit.

Figyelt kérdés
Meg én se keresek sokat.
2022. nov. 7. 18:05
 1/5 anonim ***** válasza:
49%

Persze, hogy van.

A munkátokat meg ne hasonlítsd össze! Köze nincs egymáshoz a 2 munkának,, végtelenül buta dolog összehasonlítani.

2022. nov. 7. 19:01
 2/5 anonim ***** válasza:
76%

Kérdező, amikor elmentél dolgozni a hivatalba, és volt egy munkamegbeszélés, úgy vállaltad el a munkát, hogy fix bér + jatt = teljes bér?

Vagy úgy, hogy a fix bér = teljes bér ?

A kérdésem költői, nem kell megválaszolnod. Elég, ha csak használod picit az agyacskád.

2022. nov. 7. 19:03
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

én 4 évig vendéglátóztam, ilyen egyikünkben sem fordult meg

és vendéglátós fejjel örültem a borravalónak, de sosem vártm el. konkrétn egy vendéglátósnak az a munkája hogy felvegye a rendelést és felszolgálja az ételt. az meg teljesen érthető ha valakinek órisái kiemelkedő élményt okozott egy felszolgáló pl, akkor annak hgy borrravalót, ez egy jó szokás. de nem gondolom, hogy alap elfárás kell legyen

2022. nov. 7. 19:51
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Még mindig nem kötelező borravalót hagyni, ne aggódj nem fogja teleköpködni a pincér a kajádat csak mert nem hagysz neki ott jattot. Az, hogy kúltúráltan viselkedik a vendég (nem személyeskedik, nem erőszakos, nem variálgat) már megkönnyíti a pincér feladatát és már sokan szerintem ennek is hálásak. A kettes jól írja, sajnos azokon a helyeken ahol eltehetik a borravalót ott bele van kalkulálva a fizetésbe, hogy a vendég majd kipótolja. Legjobb esetben is a felszolgáló fele fizetését a jatt teszi ki, emiatt illik hagyni.
2022. nov. 9. 18:08
 5/5 talpalos ***** válasza:

10 éve vendéglátózom és kb 15-20 helyen dolgoztam már. Soha senki, de még a leghitványabb paraszt kollégám sem csinált ilyet. Ez egy nagyon hülye elterjedt sztereotípia, hogy a pincérek beleköpködnek az ételbe... Arról nem beszélve, hogy ezzel meggyaláznánk a szakácsok munkáját is és degradálnánk az éttermünket.

Emlékszem egyszer vettem fel egy asztal rendelését, és becsörtetett egy 50-eds ázsiai hölgy. Még le semlt, de már habzó szájjal gusztustalan stílusban ordított nekem, hogy neki azonnal vigyek egy gulyást, mert ő siet. Az egy dolog, hogy engem sz@rba néz, de hogy a másik vendégre sincs tekintettel az kiverte a biztosítékot nálam. Elnézést kértem az asztaltól a hölgy viseékedéséért, majd jeleztem a szakács kollégának, hogy ezer fokosra szeretném kérni a gulyást, mert a hölgy szörnyen siet.

Kb 10 percig ült fölötte és fújkodta, mire egyátalán neki tudott állni, gyanítom elkésett.

Ilyenek vannak, de ezekért az apró csínyekért keményen meg kell dolgozni és ultra parasztnak lenni. Az, hogy valaki nem jattol nem igazán vívja ki az ellenszenvemet.

Szerencsére van még aki igen, így jut új cipőre az asszonynak. :D

2023. nov. 13. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!