Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Hogyan van egy étkezés fine...

Hogyan van egy étkezés fine dining étteremben?

Figyelt kérdés
Úgy értem, mennyire lehet beégni, ha valaki még nem volt ilyen helyen pl mit melyik evőeszközzel kell enni, ha van többféle kanál, villa stb. Hogyan van itt a borravaló s mennyit illik adni, kinek? Plusz tudnátok ajánlani jó helyeket? Bp-n vagy Dunántúlon. Mennyivel előre kell foglalni?

2022. nov. 9. 07:17
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
100%

Helytől függ elég sokminden. Foglalás általában 3 hét és 6 hónap között.

Az evőeszközöket vagy frissen terítik minden étkezés előtt vagy kívülről befele kell haladni. Tehat az elso fogáshoz a legbaloldalibb villa és legjobboldalibb kés. Ha elrontod, elhasználsz evoeszkozt amit nem kelett volna szo nelkul fognak masikat hozni. No para

Általában van szervízdíj, azon felül ritkán adnak borravalót.

A michelin guidenak nemrég jöttek ki a friss ajánlatai. Először a helyedben onnan választanék és nem rögtön michelin cisllagossal kezdenék

2022. nov. 9. 07:28
 2/38 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Akkor ilyen helyeken nem is kell borravalót adni? Ha mégis adnék, mennyit illik?
2022. nov. 9. 08:24
 3/38 anonim ***** válasza:
94%
Szerintem egy 150 ezer forintos 2 személyes vacsora után nem annyira akarsz majd borravalót adni.
2022. nov. 9. 08:29
 4/38 anonim ***** válasza:
38%
Foleg hogy utana ha hazamesz, biztos rendelsz valami kajat,olyan ehes leszel...
2022. nov. 9. 08:42
 5/38 A kérdező kommentje:
Lehet, de csak ha ez nem kínos, hogyha csak én nem adok. Sima étteremben szoktam, de az más.
2022. nov. 9. 08:43
 6/38 anonim ***** válasza:
100%
Michelin guide ajánlott étteremben dolgoztam. 12.5 százalékos szervízdíj volt. Egy év alatt összesen kevesebb mint 10 alkalommal adtak borravalót
2022. nov. 9. 09:05
 7/38 A kérdező kommentje:
4 Én az élményért mennék, mert ínyenc vagyok, kipróbálnék különleges ízeket, ami eltér a megszokott rántott hús-sült krumpli kombótól. Az egésznek érdekes feelingje is van számomra. Köszönöm a válaszokat.
2022. nov. 9. 09:09
 8/38 anonim ***** válasza:
87%

#4: Ez egy ilyen teljesen alaptalan proli tévhit, olyanoktól, akik közelébe se mentek még soha ilyen éttermeknek.

Nem lesztek éhesek utána. A fogások száma és mérete tökeletesen egyensúlyban van, hogy jóllakjon az ember.

Vannak persze olyan kocafejű, kórosan túlsúlyos, megeszik vacsorára egy családi adag pacalpörköltöt fél kg kenyérrel típusú emberek, de mint írtam ilyenek nem is járnak ilyen helyekre.

2022. nov. 9. 09:11
 9/38 A kérdező kommentje:
Én mindenhol meghagyom az ételem felét, annyira keveset eszem, inkább az ízek motiválnak. Szerintem maradékot tudok hagyni itt is, ha sok a fogás, pedig jó lenne egyszer mindent eltüntetni, kínos, hogy hagyok maradékot :) Általában hány fogás van, és ez mindig adott? Milyen gyakran változik?
2022. nov. 9. 09:20
 10/38 anonim ***** válasza:
22%
Én is egy kocafejű kórosan túlsúlyos ember vagyok, és nem megyek olyan helyre, ahol akkora adagot adnak, hogy nálunk az olyan tányért kérdés nélkül elmosogatják. Az ilyen a 8-ashoz hasonló elit embereknek való, akik havi 60 ezer forintból oldják meg az étkezésüket, nem 350 ezerből, mint egy ilyen csóringer, mint én. Én maradok annál, hogy beülök egy jó étterembe, eszek mondjuk egy finom kacsacombot knédlivel és káposztával, vagy egy jó kis mandulával sült harcsafilét szilvás krokettel, esetleg báránysültet nyárson...De hát én már csak ilyen prolinnyó vagyok, aki szereti érezni az ízeket is és nem csak a tányér színében gyönyörködni.
2022. nov. 9. 09:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!