Tinektek volt már valaha valami gondotok, konfliktusotok ételfutárral?
Mondjuk hogy húzta a száját, esetleg be is szólt, mert hogy nem adtatok borravalót. Esetleg a kézbesített étel kifogásolható volt valamilyen szempontból, neadjisten kiderült, hogy beleköpött vagy ilyesmi.
Volt már ilyesmi dolgokban részetek? Ha igen, mit reagáltatok?
Olvastam valahol olyan esetet, hogy a pizzafutár felvitte a pizzát a tizedikre, és amikor a rendelő átvette, és nem adott borravalót, akkor trágár szavakkal kiosztotta, hogy mekkora szemétláda, hogy felcipelteti vele a pizzát, és nem képes némi extrát adni cserébe.
Nekem személyesen csak olyan volt, hogy egy haverral rendeltünk pizzákat, a haver ötemeletes panelban lakott a negyediken. És a futár eléggé flegma pofát vágva távozott, miután a haver semmi mást nem adott a kezébe, csak a pontos összeget.
Soha semmilyen gondom nem volt velük.
Csengettek/dudáltak, odaadták a kaját, fizettem, jó étvágyat kívántak és már ott sem voltak.
Nem. Ha hiányos volt is a kaja vagy netán elcserélte, visszaszaladt érte.
Én mindig szoktam adni borravalót a futároknak, meg szépen beszélek velük - meg is szoktak lepődni, de látszik rajtuk, hogy nagyon örülnek és ez engem is boldoggá tesz, mert jót tenni jó érzés, nagyon! :)
Mindig arra gondolok, hogy nekem is jól esne, így igyekszem úgy viselkedni, ahogy azt magammal szemben is elvárnám!
Szerintem totál hlye, aki a futárokkal konfrontálódik vagy nem ad nekik borravalót és tuti, hogy legközelebb direkt kicsesznek majd vele..+!
Meg mondjuk nekem nem is lenne pofám utána onnan rendelni újra...
Én a borravaló/hálapénz intézményétől undorodom. Nem szoktam adni soha. Szerencsére rendesen megfizeti a dolgozóit az étterem, ahonnan rendelni szoktam. Rendes, kulturált figurák hozzák az ételt, akik nem köpdösik össze a kajádat, ha nem adsz borravalót. (Mondjuk ez eléggé vidék, azt azért hozzáteszem.)
De szerintem gusztustalan, hogy a munkáltató arra apellál, majd borravalóból megoldja a futár a hó végét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!