Evett valaha valaki abszolút életképtelen étteremben?
Ami már az ötletterén is hülyeség lehetetett. pl muszlim országban sertés vágóhidat nyitni ( most aki azon fog lovagolni, hogy de mondjuk libanonban él nagy számú keresztény azok meg esznek disznóhúst... azt nagyon szét fogom oltani). mert abszolút átgondolatlan volt már a koncepció is. nem voltak ülőhelyek, csárdás belsőben fini dining adagot akartak adni....
Én nem ettem ott de abszolút ilyen kategória lehetett pár éve a stadionoknál a pörkölt és palacsinta. Na most rendben van,hogy ott van a stadionok megállónál nagy a forgalom a vidékről feljövö vagy oda tartó tömeg miatt, de ők ha éhesek esznek valami pék sütit vagy egy gyrost amit kézben megtudnak enni. Ott van még egy irodaház de ők sem fognak egy palacsintába betekert pörköltett enni, ami nagy sansszal lecsuroghat. Valamint nem voltak hozzá asztalok székek se, arra már nem fordítottak időt, még a rétesesnél is vannak ott székek, pedig nem nagy rétesek egy harás. ( évekőta ott van és 400 ft egy rétes, de úgylátszik viszik) erre már a pörkölt és palacsintás nem figyelt. A non plus ultra pedig, hogy egy pöris pali volt 1090 ft. ami azért hú de... 2 hónapot volt nyitva. előtte ott egy grillcsirkés volt az pér évig húzta, de ott rossz volt a menet, mert az irodisták nem fognak egész grill csirkét bontani a 30 perces szünetben, ellenben haza lehet vittek volna vacsorára. szóval 3 kor kellett volna nyitni 8 ig és akkor kasza blanka lett volna.
Elvileg muszlim országokban is VAN igény pl. disznóhúsra, mert egyrészt ott sem mindenki vallásos, másrészt akik odautaznak, azok is kereshetik éppen a megszokott ízeket - habár ha CSAK pörkölt+palacsinta a választék, akkor ott nem CSAK AZ a gond, hogy nem halal!
Persze nem lesz akkora forgalma, mintha a vallási elöírásoknak megfelelö étterem lenne, de megfelelöen szervezve lehet igencsak keresett hely is belöle.
Inkompetencia mindenütt van. Pincérnőként csomó ilyet látok...
Példák:
-túl hosszú és komplikált menü. Étteremnél 15-20 fèle minőségi kaja tökre elég, nem kell túllihegni.
Ha túl sokféle cucc van, előbb-utóbb rájuk rohad az alapanyag, vagy a menü fele épp hiányzik.
-túl sokfélék akarnak lenni. Étterem és kávézó és pizzéria és söröző és pékség. Ez egyetlen hely volt, valami elképesztő káosszal. Tök felesleges egy étteremek saját magának pörkölni a kávét...pláne ha a gép állandóan beég.
-olyan kajákat szolgálnak fel amire nem büszkék, csak mert olcsó. Pláne ha a vendégek rendszeresen visszaküldik.
-az a helybeli logikátlanság amit írtál, de alapanyagokkal. A kontinens közepén nem lehet sikeres seafood kajáldát nyitni, előbb-utóbb baj lesz a beszállítóval. Azt kell főzni ami van helyben, frissen, jó minőségben.
-nem megfelelő tér, kényelmetlen bútorok. Ez lehet olyan is, hogy a felszolgáló 20 lépcsőfokon jár fel és le egész nap. Tálakkal, koktélokkal ez tuti recept balesetekre.
-tervezd magad típusú menük amik a hülyeség határán túl is szabad kezet engednek a venégnek. Pl eggs benedict esetében ne kérdezze már meg hogy hogyan kéri a tojást...rántottával nem lesz jó, ezt mindenki tudja.
Az ilyen salátabár opciók csak ilyen subway jellegű helyen működnek. Étteremnél nem.
-nem megfelelő élőzene. Túl hangos, túl élènk sőt részeg előadók egóprojektjei.
-inkompetens személyzet, akik nem képesek együtt vagy csak úgy általában dolgozni.
6, igen, lassan 7 éve. Azzal kezdtem hogy pincérnő vagyok...de voltam már kb minden, ami vendéglátásban létezik.
Kb 2-3 év után szerintem mindenkinek levágós ha egy hely hülyén van vezetve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!