Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Pizzédia és pizzéria között,...

Pizzédia és pizzéria között, hogy van ilyen hatalmas árkülönbség?

Figyelt kérdés

Debrecenben élek és több pizzériátban is jártam már, mostanában a debreceni pizzériákban a sima sajtos, vagy margaréta pizza is 1900 forint, amin már van több feltét, csirkemell, sonka, szalámi, bacon, paradicdom, paprika, kukorica azok 2000 fölött vannak, 2200-2500 forint között.

Múlthét szombaton voltam Kisújon, ami egy kisebb város 11 ezer lakossal, többnyire kertes, családiházak, de mevés 4 emeletes panel is van, a kisvárosok közűl is a kisebb város kategória. Ismerek ott egy pizzériát, régebben voltam már ott, most is elmentem, hogy kajálok egy jó több feltétes pizzát. Gondoltam pénzzel készülök, mert most az áremelkedéses időszakokban drága lett a pizza mindenhol. Debrecenben igen, azonban Kisújon nem. Amikor kinyitottam az étlapot a kisúji pizzériában, meglepődve láttam, hogy a margaréta pizza, ami Debrecenben 1900 forint, ott csak 800 forint. A legtöbb feltétes pizza, amit fogyasztottam az Debrecenben ugye mint már írtam 2500 forint, ott viszont 1450 forint volt, drágább pizza nem is volt. Mondok még pár dolgot. Debrecenben egy sima hamburger 1100 forint, egy sajtos 1300 forint. Kisújon egy sima hambi 600 egy sajtos pedig 700 forint.

Mi alapján, miért van két pizzéria között amint olvastátok, nem kicsi, hanem jelentős árkülönbség?

Az biztos, hogy Kisújon tele volt a pizzéria nem volt hely a teraszon csak bent.

2022. júl. 11. 20:27
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
80%

TESCOS alapanyagot t írtak itt többen. Kezdjük ott, hogy Kisújon nincs TESCO.

És szerinted nem megy el a tulaj egy tescoig, hogy beszerezze az alapanyagot? 😃😃😃

2022. júl. 12. 08:48
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

"Friss ott sűlt pizzaalap, és éreztem, hogy nem mű alapanyagból van, a sajtnak, a kolbásznak, is éreztem, hogy ez valódi sajt, kolbász, stb."

Amelyik pizzára KOLBÁSZT tesznek (szalámi helyett), az már eléggagyi. Másrészt azt garantáltan nem érzeed, ha fagyasztottat sütnek át, mert "mü alapanyag" nincs abban sem, és nem is lehet érezni, ha valaki oylan szinten van, mint te.

"TESCOS alapanyagot t írtak itt többen. Kezdjük ott, hogy Kisújon nincs TESCO."

A tescoból lehet akár online is rendelni és házhoz szállítják! Ehhez nem kell helyileg tesconak lennie!

2022. júl. 12. 08:56
 13/14 anonim ***** válasza:
49%

Kisújon szerintem kevesebb a munkalehetőség, emiatt többet kell tűrnie a szakácsoknak, pincérnőknek, mert nincs más választásuk.

Én is melóztam ilyen koszfészekben (másik város), tanulás mellett.

A színfalak mögött iszonyatos állapotok voltak, mert normális ember nem akart a közelükbe se menni.

Az egyik állandóan be volt állva, a másiknak komoly priusza volt és mindenfélével csencselt.

Vendéglátásban eleve elég gyakori, hogy a konyhán jó pontnak számít ha 16 órán át pörög egy szakács, nincsenek testi igényei, nem kér szünetet csak robotol.

Szóval emiatt gyakori, hogy az energia ital meg a kávé már kevés, ráállnak valami keményebbre. Nagyon nagyon gyakori, tapasztalatom szerint minden minden harmadik szakács, menedzser, bartender drogozik, mert ezt a tempót sokan nem bírják hosszan.

Emellé egy olyan helyen melózik ahol sokan megfordulnak, általában buliból hazafelé, vagy buliba menet, és alig keres valamit, és hát csak eszébe jut, hogy valamivel ki kéne egészíteni a fizut.

Érted miről beszélek, nekem az a gyanúm, hogy nem csak oregánót meg porcukrot tart az a konyha...

2022. júl. 12. 10:40
 14/14 anonim ***** válasza:
Mert megéri
2022. júl. 22. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!