Amerikában kisebb az árkülönbség a sertés és a marha között, netalán az utóbbi olcsóbb?
"Csak mert a steak jóval gyakoribb ebéd, mint itthon."
EZT a megállapítást miböl vontad le? Csak mert nem igaz
A Magyarországra jellemző sertésmánia egyáltalán nem globális jelenség (ettől még sok országban népszerű, de nem világszerte). Az USA-ban keveset esznek belőle, az éves húsfogyasztás kb. negyedét teszi ki, nem egy alapprotein. Nálunk közel a felét, minimálisan elmaradva a csirkétől.
Az, hogy a marhahús a helyi pénztárcákhoz mérten olcsóbb és jobb minőségű ettől még igaz, hiszen náluk korlátlanul van legelő, szabad terület.
Mi múltkor vettünk itt 100%-ban marha virslit, ami kiderült, hogy 30% hús de az tényleg marha (zsír, porc és a többi).
A csirke olcsóbb szerintem, mint a marha, de marha olcsóbb, mint a gmo mentes meg a hormonmentes csirke (ami otthon alap, mert EU-s szabály).
Meg van egy rakat leértékelés az olcsó húsokra mindig, akkor a szegényebbek vesznek 30 kilót a három mélyhűtőben úgyis elfér, aztán eszik egy ideig. Illetve akkor még nem beszéltem arról, hogy itt a felvágottaknál alig találni olyat, ami nincs agyoncukrozva és kezelve.
Az EU-s minőségű hús itt is drága minden formában, de a rossz minőségű nagyon olcsó a fizetésekhez képest.
1 font (kb fél kg) marhahús 5,28 Dollár,
1 kg disznó 4,25 Dollár
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!