Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért van 10x-es árkülönbség...

Miért van 10x-es árkülönbség e két serpenyő között?

Figyelt kérdés

mit javasoltok inkább vegyek drágábbat ami tovább bírja nem tapad le vagy az olcsóbbis jó?

[link]


[link]


2016. dec. 26. 20:52
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Na köszi, hogy belinkelted ezeket pont kerestem rendes serpenyőt. Amúgy az az 5ezer forint nem pénz egy olyan serpenyőért amire 15 év garanciát adnak és fedő is van hozzá. Az árkülönbség pedig a fedő és a minőség mellett alapból az anyagválasztás maitt van, hogy rozsdamentes acélból van a drágább ami jobban tartja a hőt és emellett a sütőbe is be lehet rakni meg bármi.
2016. dec. 26. 20:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 A kérdező kommentje:
aha...hát az a helyzet h. énis megvenném az 5ezreset mert elég jólnézki de inkább az olcsót most...nincs szükségem ultrajó minőségre:D hameg serpenyőket keresel ittis vannak:D: [link]
2016. dec. 26. 21:11
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Az első vékony anyag, nem osztja el a hőt (könnyű megemelni, mondják előnyként), a második rozsdamentes és:

"- Háromrétegű alap, két réteg rozsdamentes acél között alumíniumréteggel, így egyenletesen oszlik el a hő, és kevésbé tapad le és ég oda az étel."

Nem hasonlíthatók össze, ha gyakorló háziasszonyként nézed meg...

2016. dec. 26. 22:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
90%

Az első 15 deka, kézzel összehajtogatható, bakelit nyele van, ami nem bírja a hőt, és bevonatos, ami ha lekopik, kidobandó a serpenyő, mert mérgező anyagok válnak ki a maradék bevonatból. Lángra téve hamar ég benne minden, inkább főzőlapra ideális, mert az egyenletesebb hőt ad.

De nem indukciósra, mert az ezzel nem működik.


A másik 3 kiló, lehet ütni verni, használható nyílt lángtól kezdve sütőn át az indukciósig bármin, nincs rajta bevonat, ami tönkremegy.

2016. dec. 26. 23:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:

Hát, ha fontos a pénztárcádat kímélni vedd meg az olcsóbbat, de arra számíthatsz, hogy egy év múlva semmire sem lesz jó, kidobhatod.

Egy jó minőségű rozsdamentes acél örök darab. A fedél meg különösen fontos, hogy legyen hozzá, szóval az olcsó mellé még kereshetsz egy fedelet is, úgy meg már nem is olyan jó üzlet.

2016. dec. 27. 08:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:

Mind a két típusú van itthon, mindkettő jól bevált. A vékonyabb a hirtelen párolt zöldségekhez húsokhoz, de rántott húst, bundáskenyeret vagy egy egyszerű tükörtojást vagy tojásrántottát megsütni is. Ha odafigyel az ember (márpedig főzésnél odafigyel :) akkor nem ég meg benne a kaja, és a nyele sem ég meg. Mi gázon használjuk, és semmi probléma nincs a bakelitjával, pedig nem mai darab.


A másikat többféle étel készítésére lehet használni. El lehet készíteni benne a fentebb felsoroltakat is, de azokat a vékonyabban célszerűbb (takarékosabb abban). Viszont ezen kívül lehet benne szaftosabb vagy lédúsabb ételeket is főzni, hosszabb ideig párolt zöldségeket, pörkölteket, tokányokat, főzelékeket, lecsót, stb. Ebben elkészíthetsz olyan ételeket is, ami mellett nem kell folyamatosan ott állnod mellette, elég ha néha ránézel.


Hosszabb távon érdemes mind a kettőt beszerezni.

Rövid távon, ha van fazekad, akkor elég az olcsóbbat. Ha nincs fazekad, akkor érdemes a drágábbat, mert az kiváltja a fazekat is, természetesen csak bizonyos mennyiségig. (De feltételezem, hogy nem nagycsaládos háztartást vezetsz.)

2016. dec. 27. 08:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 A kérdező kommentje:
nem vezetek nagy háztartásokat de fazékból is kinéztem egy olcsóbbat nem azért mert sokat kell főzni hanem olyan dolgokat akarok amikhez több serpenyő,fazék kell,nincs kedvem fözés közben mosogatni... de sztem egy serpenyő meg egy fazék elég lessz. csak azt nem tudom h. a drágábbikat vegyem mindkettőből vagy az olcsót:D jó 10ezer forint plussz lenne mindkettőből a drága de legalánn jólessz örökké ahogy itt a válaszolók mondták. kösz a segitséget mindenkitol:)
2016. dec. 27. 09:13
 8/8 anonim ***** válasza:
Én a vékonyat használom olajban sütésre, mert ha lejjebb veszem alatta a lángot, akkor hamar hűl, ezek a vastag hőtartós izék meg forrók maradnak.
2016. dec. 27. 12:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!