Miért van 10x-es árkülönbség e két serpenyő között?
mit javasoltok inkább vegyek drágábbat ami tovább bírja nem tapad le vagy az olcsóbbis jó?
Az első vékony anyag, nem osztja el a hőt (könnyű megemelni, mondják előnyként), a második rozsdamentes és:
"- Háromrétegű alap, két réteg rozsdamentes acél között alumíniumréteggel, így egyenletesen oszlik el a hő, és kevésbé tapad le és ég oda az étel."
Nem hasonlíthatók össze, ha gyakorló háziasszonyként nézed meg...
Az első 15 deka, kézzel összehajtogatható, bakelit nyele van, ami nem bírja a hőt, és bevonatos, ami ha lekopik, kidobandó a serpenyő, mert mérgező anyagok válnak ki a maradék bevonatból. Lángra téve hamar ég benne minden, inkább főzőlapra ideális, mert az egyenletesebb hőt ad.
De nem indukciósra, mert az ezzel nem működik.
A másik 3 kiló, lehet ütni verni, használható nyílt lángtól kezdve sütőn át az indukciósig bármin, nincs rajta bevonat, ami tönkremegy.
Hát, ha fontos a pénztárcádat kímélni vedd meg az olcsóbbat, de arra számíthatsz, hogy egy év múlva semmire sem lesz jó, kidobhatod.
Egy jó minőségű rozsdamentes acél örök darab. A fedél meg különösen fontos, hogy legyen hozzá, szóval az olcsó mellé még kereshetsz egy fedelet is, úgy meg már nem is olyan jó üzlet.
Mind a két típusú van itthon, mindkettő jól bevált. A vékonyabb a hirtelen párolt zöldségekhez húsokhoz, de rántott húst, bundáskenyeret vagy egy egyszerű tükörtojást vagy tojásrántottát megsütni is. Ha odafigyel az ember (márpedig főzésnél odafigyel :) akkor nem ég meg benne a kaja, és a nyele sem ég meg. Mi gázon használjuk, és semmi probléma nincs a bakelitjával, pedig nem mai darab.
A másikat többféle étel készítésére lehet használni. El lehet készíteni benne a fentebb felsoroltakat is, de azokat a vékonyabban célszerűbb (takarékosabb abban). Viszont ezen kívül lehet benne szaftosabb vagy lédúsabb ételeket is főzni, hosszabb ideig párolt zöldségeket, pörkölteket, tokányokat, főzelékeket, lecsót, stb. Ebben elkészíthetsz olyan ételeket is, ami mellett nem kell folyamatosan ott állnod mellette, elég ha néha ránézel.
Hosszabb távon érdemes mind a kettőt beszerezni.
Rövid távon, ha van fazekad, akkor elég az olcsóbbat. Ha nincs fazekad, akkor érdemes a drágábbat, mert az kiváltja a fazekat is, természetesen csak bizonyos mennyiségig. (De feltételezem, hogy nem nagycsaládos háztartást vezetsz.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!