WOK és kerámiaserpenyő (30cm-es) között mi a különbség, és miért nem jár fedő ezekhez?
Kaptam egy WOK-os, vagy kerámiaserpenyőt (30cm-es), nem tudom mi a különbség a kettő között. Nem kell oltani, nem vagyok nagy séf, csak néha próbálkozom.
Miket lehet ezekben finomra csinálni, ha esetleg vkinek vannak ötletei.
Köszönöm.
ez olyan nagy peremű, mint leírtad, de nem fémből van, WOK-nak pedig az ilyen fekete fémeket gondoltam. Ez meg kékszínű, és kerámiaserpenyő sztem, de magas peremmel. Akkor ezt hívhatom WOK-nak? :) Vagy ha már magas a pereme, akkor ez WOK?
Fedőt nem lehet rá venni esetleg, mert úgy gondolom, h ebben párolni se lenne rossz, nem?
A wok nagy, majdnem félgömb alakú (kicsit laposabb az alja, persze, hogy rá lehessen rakni a tűzhelyre). Nekem van wok fedőm (jelenleg wokom pont nincs, nem volt elég tartós), számomra alap, bent marad a pára és a zsír, nem jön ki a szobába, nyilván az ételnek is más, bár ennyire nem vagyok ínyenc, finom nekem így is, úgy is.
A wok receptkönyvem főleg zöldségételekkel van tele, állítólag jobb lesz úgy. De nekem serpenyőben is tökéletesek, odavagyok a zöldségekért.
Első vagyok, hívhatod WOK-nak, persze:-) Fedőt lehet külön is kapni, Metróban, Gazdaboltban láttam már, biztos van máshol is, a pontos méretet kell hozzá tudni. Legegyszerűbb, ha beviszed magaddal az edényt, és rápróbálod a fedőt, csak szólj az ügyfélszolgálaton, hogy a sajátod (általában tesznek rá cetlit, hogy ne legyen gond a pénztárnál.)
Fedővel párolhatsz is benne, akár gyors egytálételeket, húst zöldséggel összerakva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!