Mi a különbség a rostélyos és a steak között?
'Marha' jó lehet mindegyik, de hogy kell készíteni őket? A steak-ről azt hallottam hogy érlelt marhából kell készíteni. Az érlelést hogy csináljam? És a rostélyos?
Előre köszi :)
A steak az étel neve, a rostélyos az készitési modszer.
A steak serpenyöben készül. A rostélyra, (nyàrsra) amit teszel az rostélyos lesz.
"... készíteni őket?" Nem "őket", hanem "ezeket"! Ugyanis nem személyekről van szó, hanem tehénalkatrészekről!!! :)
Egyébként pedig marhatúróval kell pácolni a tehénhúst. :)
A rostélyos a marha egyik hmmm "alkatrésze".
Mint a karaj a disznónál. Szerintem a legfinomabb.
A steak egy kaja, amit lehet rostélyosból is készíteni.
Érlelni? Hát jobb helyeken lehet vásárolni érlelt marhahúst. Mert ahhoz megfelelő hőmérsékletű és páratartalmú hűtőkamra kell(ene).
Otthon érlelni úgy tudod, hogy megtisztítod, szárazra törlöd, lazán zsírpapírba csomagolod...sütőpapír megfelel, és a hűtő egy nem zsúfolt, jól szellőző polcán "ottfelejted" 4-5 napig.
Nem!
A rostélyos a marha azon része, amiből többek között steaket is lehet készíteni. Vagy hagymás rostélyost. Vagy Csáky rostélyost. Vagy tejfölös szeletet.
Steaket bármiből lehet készíteni. De tény, hogy a marha vesepecsenyéből, vagy hátszínből szokták a leggyakrabban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!