Milyen kajcsit lehet csinálni rostélyos husiból?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Vadas
hagymás rostélyos
savanyú vetrece
marha húsleves .
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
A rostélyos amarha egyik legnemesebb része.
a rostélyos nem alkalmas brassóinak.
Brassoinak sertés húst szoktak használni. combot ,szüzpecsenyét.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
köszönöm a tippeket. :)
azt esetleg nem tudja valaki, hogy kb mennyibe kerül ennek kilója?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Metróban március 12 ig akciós:3900Ft/KG
3900-5000ft attól függ hol veszed.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
83%, most megfogtál. Mind jó, de mi az a vetrece?
(de jó hogy eszembe hoztad a sztroganovot, a klasszikus novgorodit, van még egy darab szarvas rostélyosom ☺)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Savanyú vetrece
Hozzávalók:
1 kg szép marhahús,
20 dkg füstölt húsos szalonna,
0,5 liter száraz fehérbor ,
3 nagy fej hagyma,
3 gerezd fokhagyma,
3 dkg vaj,
1/2 citrom leve és héja
0,5 liter tejföl,
2 dl tejszín,
1 kk. pirospaprika,
5 babérlevél,
2 evőkanál mustár,
2 kávéskanál majoránna,
só,
bors,
kevés liszt
Elkészítés:
Az apróra vágott szalonnát zsírjára sütöm, rádobom a vajat és a hagymát, és üvegesre párolom.Rádobom a vékonyra csíkozott húst, sózom, megszórom a pirosparikával. Amikor a hús kifehéredett, rádobom a babérlevelet, a citrom héját, a mustárt, majd ráöntöm a bor felét. Ha szükséges, kiegészítem egy kis vízzel. Egy órát gyenge tűz fölött párolom.Az egy óra elteltével Beleöntöm a maradék bort, sózom, meghintem majoránnával, hozzáadom a fokhagymát is. Ha szükséges, az elpárolgó vizet pótolom. Teljesen puhára főzőm. Mikor elkészült, kiszedem a citromhéjat, ne hagyjuk benne a babérleveleket sem. Behabarom a lisztes tejföllel, és legvégül felöntöm a tejszínnel.Köretnek . dödölle ,vagy fött burgonya illik hozzá .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!