Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hagymás-rostélyos, hadseregnyi...

Hagymás-rostélyos, hadseregnyi adag. Hogy lehetne megoldani, hogy ne száradjon ki sütéskor?

Figyelt kérdés
Ahány helyen olvastam, annyi féle képpen készítik... Sütik-párolják, párolják-sütik, sütik-párolják-sütik... Kb. 30 szelet husiról van szó, valami egyszerű praktika kéne, hogy 5 órát ne kelljen a konyhában töltenem:) Előre is köszi:)
2012. nov. 2. 08:45
 1/6 kalmj ***** válasza:
Nehéz ügy. A 30 szelet még egy tárcsán se fér el szabadban sütésnél. Az biztos, hogy nem jó párolással kezdeni, mert akkor az összes íz kifő belőle. Én a sütés-párolásra szavaznék.
2012. nov. 2. 09:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 doboszoli ***** válasza:
100%

Hát, 30 szelet rostélyos elkészítése ha nem is 5 órába, de azért elég időbe telik.

Én így készíteném:

A szeleteket kissé megklopfolva, lisztbe mártva, mindkét oldalt elősütném pár percig. (lehúzatom)

Utána ketchuppal megkenve, alkalmas lábasban puhára párolnám, a sütő zsiradékban plusz vízben, esetleg felesen csontlével. A párolás végére süljön zsírjára.

Közben természetesen sózni. Tálaláskor frissen őrölt bors, és hagyma. A hagymát én ropogósan szeretem rajta(karikára vágva, lisztbe forgatva, bő zsírban kisütve), de párolva is szokták.

2012. nov. 2. 09:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
ketchuppal? Ezt nem is hallottam még,én mindig mustárral készítem:) Abból is dijoni.
2012. nov. 2. 10:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 doboszoli ***** válasza:
100%

Alapon valóban a mustárt használjuk.

Nekem a sülteknél a ketchup-hoz különös "kötődésem" alakult ki. Valahogy olyan szaftossá, vagy "csúszóssá" teszi a falatot, a marhához pedig különösen passzol a kissé paradicsomos íz. Nem lesz az íze tolakodó, lehet rá gazdagon tenni.

Ám a mustár-ketchup keveréke sem ördögtől való...

2012. nov. 2. 11:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Mi csak simán kisütjük a húst, nem szoktuk párolni.

A végén mustárral megkenjük és jó sok sült hagymával beborítjuk, nem szokott kiszáradni.

2012. nov. 3. 02:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 kalmj ***** válasza:

"Mi csak simán kisütjük a húst, nem szoktuk párolni."

De amíg 30 szeletet megsütsz serpenyőben, addig elmegy az életkedved. Esetleg 4 serpenyőben, 4 lángon. De a kicsi az kicsi, a nagy meg éget.

2012. nov. 3. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!