Hagymás-rostélyos, hadseregnyi adag. Hogy lehetne megoldani, hogy ne száradjon ki sütéskor?
Hát, 30 szelet rostélyos elkészítése ha nem is 5 órába, de azért elég időbe telik.
Én így készíteném:
A szeleteket kissé megklopfolva, lisztbe mártva, mindkét oldalt elősütném pár percig. (lehúzatom)
Utána ketchuppal megkenve, alkalmas lábasban puhára párolnám, a sütő zsiradékban plusz vízben, esetleg felesen csontlével. A párolás végére süljön zsírjára.
Közben természetesen sózni. Tálaláskor frissen őrölt bors, és hagyma. A hagymát én ropogósan szeretem rajta(karikára vágva, lisztbe forgatva, bő zsírban kisütve), de párolva is szokták.
Alapon valóban a mustárt használjuk.
Nekem a sülteknél a ketchup-hoz különös "kötődésem" alakult ki. Valahogy olyan szaftossá, vagy "csúszóssá" teszi a falatot, a marhához pedig különösen passzol a kissé paradicsomos íz. Nem lesz az íze tolakodó, lehet rá gazdagon tenni.
Ám a mustár-ketchup keveréke sem ördögtől való...
Mi csak simán kisütjük a húst, nem szoktuk párolni.
A végén mustárral megkenjük és jó sok sült hagymával beborítjuk, nem szokott kiszáradni.
"Mi csak simán kisütjük a húst, nem szoktuk párolni."
De amíg 30 szeletet megsütsz serpenyőben, addig elmegy az életkedved. Esetleg 4 serpenyőben, 4 lángon. De a kicsi az kicsi, a nagy meg éget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!