Lehet olyan olajban másnap krumplit sütni, amiben már egyszer sült egy adag (3 db) bundáskenyér?
Persze lehet akár többször is használhatod semmi baja nem lesz.
Bár nem túl guszta a megpirult tojásmaradványos olaj látványa,ezért érdemes átszűrni az olajat,ha nagyon darabkás.Mi egyébként a frítőzbe kb 6-7 alkalmom után cseréljük
Régen a kissé avas zsír "feljavításához" is krumplit szoktak benne kisütni.
ugyanígy működik az olajnál is. vagyis lehet benne többször is sütni.
legjobb a leszűrés persze.
Valószínűleg az én egyéni mániám, de nem tudok jóízűen enni más ízű zsírban(olajban) készült dolgot.
A bundás kenyér után különösen intenzív ízű a zsiradék.
Emiatt a kamrában különböző edények, üvegek sorakoznak zsírokkal, ráírva, hogy "hal", "fasírt", "rántott", stb.
Hát, ez van.
Pontosítanék: csak halat sütök olajban, azt is max 2 x. finomszűrőn leszűrve a spájzban várja a következő fogást.
fasírtot és minden mást zsírban sütök. a fasírt zsírja, a férjem kedvence, zsíroskenyérnek. ugyanez a pecsenyékkel is.a pecsenyezsír esetleg tepsikikenésére is jó, egy újabb pecsehús alá, vagy kezdésnek meglocsolni vele.
a rántotthús zsírját, még két adag között is leszűröm, a serpenyőt papírral eltörlöm, úgy megy vissza a finomszűrőn leszűrt zsír, frissel pótolva. ez tart a húsok kisütéséig.
a legvégső maradék zsírt már nem használom semmire, mert többszörös volt a felhasználása, nem finom már semmi alá sem.
-tki-
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!