Lehet olyan olajban másnap krumplit sütni, amiben már egyszer sült egy adag (3 db) bundáskenyér?
Kedves 6-os!
Rendelhetek?
Kérek sült krumplit tükör tojással (= 2 fajta zsír)
De jó lenne még hozzá egy pár sült virsli is (=3.-ik)
Esetleg egy kis rántott párizsi, vagy panírozott csirkemell??
Bocsi, csak gonoszkodok. Nem tudtam kihagyni! :))))
Értem az iróniát, de ezeket nem csak a feleségemtől várom el, hanem magam is így készítem. Így igazságos?
Amúgy a fenti "menüsorral" nem fognál meg, mert a krumplit kisütném mokkányi kockákra vágva teflonban, minimális zsíron, majd a serpenyőt eltörölve jöhetne a tükörtojás, és a virsli. Rántott húst csak a legritkább esetben sütünk 2-3 darabot, tehát megéri levenni a kamrapolcról a "rántott" feliratú varázsüveget, és mezei lábasban sütném a húst közben.
Az, hogy ezalatt miket kívánnék a kedves kosztosnak, maradjon az én titkom...XD)
Oké! :)))
Nem fogok mostanában rendelni, csak elgondolkodtam! :)))
Persze, hogy lehet még benne krumplis is sütni.
A jó minőségű olaj elég drága, kinek van pénze mindig új olajat használni.
Nekünk van egy szűrőnk és egy tölcsérünk kinevezve erre a célra és pl. ha frissensültet készítünk, miután kihűlt az olaj leszűrjük. A kiürült olajos flakonokat eltesszük, és ebbe szűrjük át az olajat. A szűrőbe egyébként szoktunk gézlapokat tenni, így a legtöbb maradékot felfogja az, így nem kell annyit kínlódni a szűrő elmosásával. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!