Mi a különbség a tejben és a vízben felfuttatott élesztő között?
Figyelt kérdés
Mikor jobb az egyik, és mikor a másik?2015. febr. 4. 17:55
1/7 anonim válasza:
A tésztához vagy tej, vagy víz kell és abban célszerü felfuttatni az élesztöt. egyébként teljesen mindegy.
2/7 anonim válasza:
Nekem jobban ízlik a tészta vele,( de lehet, hogy csak képzelem ) de amúgy semmi jelentősége nincs a felfutást illetően. bármelyik legyen, lényeg, hogy langymeleg legyen, és legyen benne némi cukor.
3/7 anonim válasza:
Igazából semmi. Ha valaki tejérzékeny, akkor innen a tejet kihagyja, a többi hozzávaló pedig nem veszélyes.
4/7 anonim válasza:
Tulajdonképpen semmi, de én mondjuk az édes kelt tésztákhoz tejben futtatom fel az éleszőt (pl. aranygaluska, fánk, kalács, kakaós csiga...stb). Viszont a sósabb ízű ételeknél vízben (pizza tészta, lángos...).
De persze vannak kivételek... pl. a hamburgerzsemlét tejjel készítem.
5/7 anonim válasza:
Semmi. Én nem is szoktam felfuttatni az élesztőt.
6/7 anonim válasza:
Folyadék nélkül simán cukorral is lehet "futtatni"!
Ha tejes akkor "kalácsosabb", ha vizes akkor "kenyeresebb" lesz a "sütemény"!
7/7 anonim válasza:
Nagy különbség nincsen. Íz terén lágyabb lesz a tejtől. Egyébként nem fontos felfuttatni, úgy is megkel, ha csak belemorzsolod, és összegyúrod. Időbeli különbség sincs szerintem túl nagy a kettő között. Annyi, hogyha felfuttatod, akkor előbb beindul az élesztő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!