Mi a különbség a bolti élesztő és az otthon nevelt kovász között? Tudtommal mindkettő élesztő, mégis a bolti jobban keleszt.
Figyelt kérdés
2014. dec. 9. 17:40
1/6 anonim válasza:
A kovász NEM élesztö!!!!, hanem liszt és víz keveréke, ami elkezd erjedni és ez keleszti meg utána a tésztát.
2/6 A kérdező kommentje:
Igen de az erjedést a lisztben levegőben lévő élesztő végzi miután optimális körülményeket kap és szaporodik, így olvastam.
2014. dec. 9. 18:04
3/6 anonim válasza:
A kovászban vadon tenyésznek mindenféle mikroorganizmusok, szerencse kérdése, milyen lesz. Ezért is becsülték meg ősanyáink a jó kovászt.
5/6 anonim válasza:
Nincs a nagy büdös lópimpilimpit! Szállong abba mindenféle! :-D
6/6 anonim válasza:
sok minden szállong levegőben, az örlés során a természetben előforduló éleszők a gabona szemek felületén vannak és őrléskor kerülhetnek esetleg a liszbe. a néprajzi kutatások alapján, korpát öntöttek le vizzel majd leszürték és lisztel keverve erjedni hagyták egyrészét ennek lapos tálban megszárították. Kovásznak a kenyértészta egy részét eltették, illetve egyrészét megszárították.
Ma a pékek a kenyértészta egyrészét elteszik másnapi sütéshez, hozzáadott élesztő kiegészítésére. Az élesztők mint sarjadzó gombák sokfélék lehetnek, egyrészük megbetegit, vagy megromlasztja az ételt a sört a bort befőttet, savanyúságot, savanyúkáposztát ezek a káros élesztők. A sör és bor élesztő hasznos élesztő, sörélesztőt használják kenyérsütésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!