Pizzédia és pizzéria között, hogy van ilyen hatalmas árkülönbség?
Debrecenben élek és több pizzériátban is jártam már, mostanában a debreceni pizzériákban a sima sajtos, vagy margaréta pizza is 1900 forint, amin már van több feltét, csirkemell, sonka, szalámi, bacon, paradicdom, paprika, kukorica azok 2000 fölött vannak, 2200-2500 forint között.
Múlthét szombaton voltam Kisújon, ami egy kisebb város 11 ezer lakossal, többnyire kertes, családiházak, de mevés 4 emeletes panel is van, a kisvárosok közűl is a kisebb város kategória. Ismerek ott egy pizzériát, régebben voltam már ott, most is elmentem, hogy kajálok egy jó több feltétes pizzát. Gondoltam pénzzel készülök, mert most az áremelkedéses időszakokban drága lett a pizza mindenhol. Debrecenben igen, azonban Kisújon nem. Amikor kinyitottam az étlapot a kisúji pizzériában, meglepődve láttam, hogy a margaréta pizza, ami Debrecenben 1900 forint, ott csak 800 forint. A legtöbb feltétes pizza, amit fogyasztottam az Debrecenben ugye mint már írtam 2500 forint, ott viszont 1450 forint volt, drágább pizza nem is volt. Mondok még pár dolgot. Debrecenben egy sima hamburger 1100 forint, egy sajtos 1300 forint. Kisújon egy sima hambi 600 egy sajtos pedig 700 forint.
Mi alapján, miért van két pizzéria között amint olvastátok, nem kicsi, hanem jelentős árkülönbség?
Az biztos, hogy Kisújon tele volt a pizzéria nem volt hely a teraszon csak bent.
Jól írja a 2-es...
Az se mindegy, hogy teszkógazdaságos mirelit húspogácsa van a hatszázforintosban (kevés % valódi hústartalommal) - vagy pedig valami jobbfajta, 98% marhahús tartalmú a másik drágában...
A pizza árában, mint minden vendéglátóhely esetén, benne van az anyagár, a munkabér, a rezsi, a bérleti díj stb., és persze ott van még egy árstratégia.
Ez így eléggé változatos árakat tud produkálni.
Mondjuk 800 ft-ért nem is tudom, mit lehet "pizzaként" kihozni...
Leveszed belőle az áfát, marad kb. 600. Ebből még lejön a 6-os által leírt költségek - mennyi maradhat az alapanyagra...???
Belegondolni se szeretnék, milyen sajt, paradicsom, egyéb lehet rajta... :-D
Friss ott sűlt pizzaalap, és éreztem, hogy nem mű alapanyagból van, a sajtnak, a kolbásznak, is éreztem, hogy ez valódi sajt, kolbász, stb.
TESCOS alapanyagot t írtak itt többen. Kezdjük ott, hogy Kisújon nincs TESCO.
Igen, egyrészt a lakbért, az alapanyagokat kell pedig megnézni, illetve csendesen jegyezném meg, valszeg feketéznek is.
A dolgozók csak az óráik felére vannak bejelentve, a többi zsebbe.
Az alapanyagok meg leestek a teherautóról, tudod, hogy van ez... ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor valszeg az.
De ja, az is benne van, hogy egy nagyobb helyen több a konkurencia, szóval ki is nyíródnak az olyan helyek amik nem tudnak megtartani munkaerőt, vagy nagyon sz@rok.
A jobb helyek meg felemelik az árakat, mert megtehetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!