Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Az ételfutárok nem kapnak...

Az ételfutárok nem kapnak fizetést?

Figyelt kérdés

Hetente 1-2alkalommal rendelek kaját és eddig gond nélkül kiszállították. Tegnap felhívott a futár, hogy megérkezett és menjek le érte, mert ő nem jön fel a negyedik emeletre. Mondom, hogy azért rendeltem házhoz, hogy ne én kelljen lemenjek érte és erre visszavitte.

A szomszédom azt mondja, hogy ő szokott adni 200 forintot a futárnak és azért hozzák fel neki.

Milyen dolog ez, hogy borravaló nélkül a futárok nem végzik el munkájukat?! Ők nem kapnak fizetést??

2022. jún. 2. 14:51
1 2
 1/13 anonim válasza:
48%
A legtöbb helyen nevetségesen alul vannak fizetve és a borravaló teszi ki a fizetésük nagy hányadát. Téged néhány hét alatt kiismertek, hogy fillérb@szó vagy, így már csak az alap szolgáltatást nyújtják azzal, hogy csak az épületig szállítanak és nem fognak még lépcsőzni a semmiért. Ha elvárásaid/igényeid vannak akkor fizess érte.
2022. jún. 2. 14:59
 2/13 anonim ***** válasza:
96%
De kapnak fizetést, kb. minimálbér szerint... Hacsak nem vállalkozóként csinálják, KATA-val - és akkor számlázhatnak valamennyit a megbízó felé.
2022. jún. 2. 14:59
 3/13 anonim ***** válasza:
83%

Egyik haverom dolgozott a Netpincérnél, ott elvileg kötelező az ajtóig vinni, de nem veszem be rá a ciánt. A cég saját futrájainál elvileg nincs ilyen, ott mindig az ÁSZF-et érdemes elolvasni, hogy mire kötöd a szerződést. De ennyi munkát belefektetni igazán nem éri meg, mint egy nyomorult 200-ast belenyomni a kezébe.

Én általában szoktam jattot adni, főleg ha rendes és időben jön, nem még előtte 8 másikat kirak, illetve vasárnap esete és ha vihar van akkor mindig, mert tudom, hogy attól nagyobb szívás nincs. Viszont előfordult, hogy én sem adtam, nem alanyi jogon jár. Ha nagyon paraszt akkor bocs, illetve ha 1.5 óra alatt nem jön ki mert ő még elszállít másik 8 rendelést és emiatt az én kajám egy hideg szar lesz, akkor remélem az első helyeken megfizették.

2022. jún. 2. 15:08
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
A házhoz szállítás nem feltétlenül jelent lakáshoz szállítást. Meg kell nézni a szerződési feltételeket, mit takar az adott cégnél a házhozszállítás.
2022. jún. 2. 15:08
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha ezt meg merte tenni, akkor nyilván a cég szerződésében úgy van, hogy csak a házig kell vinnie.
2022. jún. 2. 15:27
 6/13 anonim ***** válasza:
67%

A futárok fizetése alacsony 130-140 ezer Ft), azért, mert "úgyis kapnak jattot" és azzal együtt tesz ki normális összeget.

Ha valaki sajnál 200-300 Ft-ot adni nekik, akkor ök sem fogják magukat összetörni a szállítással.

2022. jún. 2. 15:27
 7/13 anonim ***** válasza:
28%
De kapnak, pont annyit, amennyit érnek.
2022. jún. 2. 15:30
 8/13 anonim ***** válasza:
77%

7-es, légyszi ne húzd le őket, aki ebből keresi a kenyerét!!!!!

Amúgy igen, kapnak. A borravalóért nem érné meg.

Legyünk velük toleránsak, ha olykor zavaróan közlekednek, ők ebből élnek, nem egy féldrogos hülyegyerekről van szó, aki biciklivel vagánykodik, hanem egy munkanap hetedik órájában csuromvizesre izzadt fáradt fiatalról, aki alig várja hogy lejárjon a műszak! Én nem vagyok futár, de az összes futár nevében KIKÉREM magamnak azt amit a 7-es írt!!! Szégyenlje magát!

2022. jún. 2. 16:33
 9/13 anonim ***** válasza:
62%
Mert, 7-es, TE vajon mennyit érsz, kisfiam?! Na, mennyit? TE talán abból élsz hogy a seggedet vakarod otthon?
2022. jún. 2. 16:34
 10/13 Japán Gulyás ***** válasza:
79%

Meleg ételt soha semmilyen körülmények közt ne rendelj futárral (pláne harmadik felessel), csak ha el tudsz menni te vagy helyetted valaki személyesen átvenni. Semmilyen előnye nincs viszont megannyi kényelmetlenséggel jár amik közül most megtapasztaltál egyet.

Lehet, hogy kicsit bunkóbb volt a kérdező a kelleténél - biztos lehet ezen vitatkozni, de gyakorlatilag ez olyan, mint ha a pincér kihozná a fogást, de mivel nem tetszik neki a modorod inkább visszaviszi - nem tudom ezt végig gondolták-e azok akik a futárt védik. Még ha csak házkapuig szállítás is szerepel az ÁSZF-ben ajtóig helyett a problémakezelése akkor is elfogadhatatlan. Nem tájékoztatta a vevőt az okokról simán sarkon fordult - ha én lennék az étterem nem szeretnék ilyen futárokkal dolgozni. Ez nem borravaló kérdése, hanem simán a szolgáltatói szemlélet hiánya.

2022. jún. 3. 04:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!