Ételfutárok! Ahol borravalót kaptok, ott adtok valami extra szolgáltatást?
Milyen extra szolgáltatásra gondolsz?
Mert egy ételfutár esetében nem tudom mi lehet az extra.
Helybe hozza az ételt, udvarias, majd elmegy.
Az étel minőségéért nem ő a felelős.
Én sem értlek!
Lefelé menet vigye le a szemetet? Vagy segítsen átrendezni a lakást? Esetleg dugja meg a háziasszonyt?
Trollok jelentve.
Értelmes válaszokat köszi.
Extra, hogy
- felhozza az emeletre, nem kell lemenni érte
- Megegyezünk, hogy leteszi a lépcsőházban, én lemegyek érte, borravalót megkapja átutalással. (konkrétan 2 ilyen futárral van kapcsolatom)
- Becsönget - igen, már ez is extra, vannak futárok, akik nem képesek kezelni egy kapucsengőt.
- Ha nem sikerült a csengetés, felhívja a számot. Aki felhív, hogy itt a cucc, annak alapból adok, mert a telefon pénzbe kerül és ő vette a fáradtságot, adott egy extra szolgáltatást. Kedvenc futárom mindig szól, hogy 2 perc és itt van. Másodpercre pontos. Persze, hogy adok neki borravalót.
- A pizzát nem oldalt tárolva, hozza, nem tapad a pizza teteje a dobozra. Igen, ez már extra, mert erre a futárok jelentős része képtelen.
- Egy órán belül meghozza a kaját. Már ez is ritkaság, hogy 5 km körzetben 1 órán belül megjön egy gyros vagy egy pizza (aminek az elkészítése nem éppen hosszú idő.
Legalább 10% követelését nem értem. Ott, ahol 10% alatt még az alapot sem kapja meg az ember? Ez mi?
Van egyáltalán a borravalónak és az extra szolgáltatásnak köze egymáshoz?
nincs köze hozá
Kérdező!
Én még mindig nem értem, hogy MI AZ AZ EXTRA szolgáltatás?
Ugyanis amiket felsoroltál, az alap mindenütt, a szolgáltatás része.
Több kiszállítós cégnél is dolgoztam, (szakácsként) jellemzően ez csak törzsvendégeknél alakul ki.
Ha jól jattoló törzsvendég rendel, privilégiumot élvez, ha a többi címhez viszonyítva nem túl nagy kitérő, akkor elsőként oda viszik a kaját.
Ha túl nagy kitérő, inkább lepasszolják más futárnak, de akkor is az a cél, hogy minél hamarabb megkapja a vendég a kaját, hogy összességében a céggel elégedett legyen, még ha más futár viszi, akkor is.
Ugyanennek az ellenkezője is igaz.
Ha 1-2 alkalommal belefutnak olyanba, aki indokolatlanul nem ad jattot, azt látványosan vastagon telibe fossák. Azokat a rendeléseket automatikusan hátra b@sszák, gyakorlatilag bármit kivisznek előtte, mire az sorra kerül, igazából egymás közt "fociznak" vele. Ezt úgy kell érteni, hogy az ilyen vendégnek az a futár viszi ki a kaját, aki amúgy is pont arra megy, 1 méter kitérőt se kell tenni. Ha 3 óra múlva van ilyen út, akkor akkor viszik ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!