Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Miért befőttesüvegben szolgálj...

Miért befőttesüvegben szolgálják fel az italt?

Figyelt kérdés

Sokfele járok az országban, és néha betérek egy-egy vendéglátóhelyre. Többször tapasztaltam, hogy uborkásüvegben szolgálják fel a kért italt.

Számomra végtelenül primitívnek tűnik ez a szokás.

2022. márc. 15. 14:15
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
74%

Annyira irigylem egyesek problémáit de tényleg:D

Ha van egy finom ital, teljesen hidegen hagy miben szolgálják fel, hiszen a legtöbbször úgyis adnak hozzá szívószálat.

2022. márc. 15. 15:39
 12/20 anonim ***** válasza:
16%
Mert ha abba belehányod a sörödet, rögtön ki lehet dobni.
2022. márc. 15. 15:41
 13/20 anonim ***** válasza:
32%
11, ez nem drága, de én boltban 500-1000 forintokért láttam, uborkát eltenni azért elég durva
2022. márc. 15. 15:42
 14/20 anonim ***** válasza:
76%
Nagyon jól néznek ki de már vagy 3 éve is lehetett ilyet kapni a pepcoban is 150 Ft .nekem is van ilyen .
2022. márc. 15. 15:45
 15/20 anonim ***** válasza:
60%
14, nem tudom, milyen boltba jársz, de 300-350 max felénk a 720ml-s is..
2022. márc. 15. 15:49
 16/20 anonim ***** válasza:
76%
Nem tudom hogy mit érzel "végtelenül primitívnek" rajta, ez csak egy poén. Amúgy meg már nem is trendi, bőven lefelé megy a hullám, elfáradt a dolog, senki se tartja már olyan eredetinek mint 10 éve (legalábbis Bp-en).
2022. márc. 15. 16:43
 17/20 anonim ***** válasza:
61%

A Tisztelt Kérdező tán Michelin csillagos éttermekben szokott étkezni, hogy "primitívnek" tartja a befőttes üveget?

Én ittam már bort és pezsgőt is bögréből, esetleg műanyag pohárból (mert épp nem volt kéznél flancos üvegpohár) de az íze az italnak nem volt más tőle.

Szóval nekem édesmindegy, hogy miben szolgálja fel az adott étterem az adott italt. Felőlem aztán uborkásüveg is lehet (azzal az egy feltétellel, hogy ne legyen benne előtte uborka tárolva). Ha az ételek minőségével pedig nincsen baj, felőlem akár köcsögben felszolgálhatják az italt, én ezen nem fogok megbotránkozni (egy jó kis csárdában még el is tudnám képzelni). Étterembe különben is nem inni, hanem ENNI jár az ember.

2022. márc. 15. 18:50
 18/20 anonim ***** válasza:
40%

17-es vagyok.

Egyébként mit takar a "vendéglátóhely" a kérdésben egészen pontosan?

Kocsmát, kávézót, cukrászdát, mulatót, éttermet, teaházat, klubot, mulatót, borozót, sörözőt, lacikonyhát, varietét?

Mert a "vendéglátóhely" amúgy egy elég tág fogalom.

Ugyanis más, ha egy mulatóban, megint más ha egy kávézóban szolgálják fel uborkás üvegben az adott italt. (Bár az utóbbival még nem találkoztam, hiszen azokon a helyeken, ahol főként az ivás és nem az evés a lényeg, ott azért megadják a módját az italok felszolgálásának. Akárcsak a tálalásnál az étteremben. Viszont az étteremben az étel a lényeg elsősorban - na meg a tisztaság és a kiszolgálás, a többi másodlagos, az én nézőpontom szerint.)

2022. márc. 15. 19:07
 19/20 anonim ***** válasza:
69%
Egyébként kedves kérdező feltételezem ha téged ennyire zavar és ennyire primitívnek tartod ezeket az üvegeket, akkor biztosan jelezted is a pincérnek, hogy márpedig neked töltsék át valami normális pohárba. Elvégre hogyan lehetne elvárni hogy változtassanak ha nem mondjuk hogy bajunk van? ;)
2022. márc. 15. 20:41
 20/20 anonim ***** válasza:
77%
Én egy gofrizót ismerek Bp-en, ahol csak nagy adagban lehet a limonádét kérni, amit tele raknak gyümölccsel, azt adják ilyen üvegbe, kisebb pohárba nem férne bele. Én nem tartom primitívnek. Annyit lehetne csak megkritizálni, hogy "rá vagy kényszerítve" arra, hogy a drága limonádét megvedd, ha inni szeretnél, mert nincs kisebb adag, de úgy is nézhetjük, hogy az ennyire gyümölcsös limonádé a hely specialitása.
2022. márc. 16. 07:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!