Miért befőttesüvegben szolgálják fel az italt?
Sokfele járok az országban, és néha betérek egy-egy vendéglátóhelyre. Többször tapasztaltam, hogy uborkásüvegben szolgálják fel a kért italt.
Számomra végtelenül primitívnek tűnik ez a szokás.

Annyira irigylem egyesek problémáit de tényleg:D
Ha van egy finom ital, teljesen hidegen hagy miben szolgálják fel, hiszen a legtöbbször úgyis adnak hozzá szívószálat.

A Tisztelt Kérdező tán Michelin csillagos éttermekben szokott étkezni, hogy "primitívnek" tartja a befőttes üveget?
Én ittam már bort és pezsgőt is bögréből, esetleg műanyag pohárból (mert épp nem volt kéznél flancos üvegpohár) de az íze az italnak nem volt más tőle.
Szóval nekem édesmindegy, hogy miben szolgálja fel az adott étterem az adott italt. Felőlem aztán uborkásüveg is lehet (azzal az egy feltétellel, hogy ne legyen benne előtte uborka tárolva). Ha az ételek minőségével pedig nincsen baj, felőlem akár köcsögben felszolgálhatják az italt, én ezen nem fogok megbotránkozni (egy jó kis csárdában még el is tudnám képzelni). Étterembe különben is nem inni, hanem ENNI jár az ember.

17-es vagyok.
Egyébként mit takar a "vendéglátóhely" a kérdésben egészen pontosan?
Kocsmát, kávézót, cukrászdát, mulatót, éttermet, teaházat, klubot, mulatót, borozót, sörözőt, lacikonyhát, varietét?
Mert a "vendéglátóhely" amúgy egy elég tág fogalom.
Ugyanis más, ha egy mulatóban, megint más ha egy kávézóban szolgálják fel uborkás üvegben az adott italt. (Bár az utóbbival még nem találkoztam, hiszen azokon a helyeken, ahol főként az ivás és nem az evés a lényeg, ott azért megadják a módját az italok felszolgálásának. Akárcsak a tálalásnál az étteremben. Viszont az étteremben az étel a lényeg elsősorban - na meg a tisztaság és a kiszolgálás, a többi másodlagos, az én nézőpontom szerint.)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!