Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Miért befőttesüvegben szolgálj...

Miért befőttesüvegben szolgálják fel az italt?

Figyelt kérdés

Sokfele járok az országban, és néha betérek egy-egy vendéglátóhelyre. Többször tapasztaltam, hogy uborkásüvegben szolgálják fel a kért italt.

Számomra végtelenül primitívnek tűnik ez a szokás.

#koktél #befőttesüveg #uborkásüveg
2022. márc. 15. 14:15
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
79%
Nem tudom, milyen helyekre jársz, de ilyennel még soha sehol nem találkoztam!
2022. márc. 15. 14:21
 2/20 anonim ***** válasza:
90%
Romkocsmákban meg újhullámos cukrászdák némelyikében csinálják, láttam már én is. Úgy gondolják, hogy ez jópofa.
2022. márc. 15. 14:24
 3/20 anonim ***** válasza:
85%

Ez amerikai dologból indult. Ott jó pár éve felfutott a "moonshine" whiskey, ami persze már nem illegális szesz, csak azt a nosztalgiahullámot lovagolja meg. Anno egyszerűbb volt befőttes üvegeket használni.

Na ezt vették át, és alkalmazzák más italokra.

[link]

2022. márc. 15. 14:37
 4/20 anonim ***** válasza:
88%

Szerintem hangulatos, nekem tetszik. :) Egyszerűen dizájnelem, de nem befőttesüveg, hanem léteznek ilyen fedeles poharak.

[link]

2022. márc. 15. 14:38
 5/20 anonim ***** válasza:
23%

4.-re.

Majd 400 forint???!!! A konyhán ingyen van az üres szószos.

2022. márc. 15. 14:41
 6/20 anonim ***** válasza:
16%
Magjött a proli 4-es is
2022. márc. 15. 14:50
 7/20 anonim ***** válasza:
92%
Az direkt erre van gyártva, nem befőttes üveg... -.- Nekünk több darab van belőle, nyáron abból isszuk a limonádét.
2022. márc. 15. 14:55
 8/20 anonim ***** válasza:
6%

Amiért (Pesten) átnevezték az éttermek jó részét bisztrónak.

Ez a menő, ez a trendi, a pohár meg az étterem az "tízes-évek" most meg már '22 van...

Szóval vissza kell kanyarodni 1920-as évek világháború utáni szintjére, mikor nem volt pohár, meg épphogy volt vendéglátó egység, ahol mindent is árultak, csak vendég legyen, úgyhogy hajrá befőttes üveg, meg bisztró! XD

2022. márc. 15. 14:56
 9/20 anonim ***** válasza:
66%
7, el kell, hogy keserítselek, nagyon sok helyen befőttesüveg. Tudom, mert én magam is adtam ismerősnek az étterembe.
2022. márc. 15. 15:12
 10/20 anonim ***** válasza:
79%

10, marha drága...

[link]

Mellettünk a menő hamburgeresnél pl pont ilyen üveg van.

2022. márc. 15. 15:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!