Miért befőttesüvegben szolgálják fel az italt?
Sokfele járok az országban, és néha betérek egy-egy vendéglátóhelyre. Többször tapasztaltam, hogy uborkásüvegben szolgálják fel a kért italt.
Számomra végtelenül primitívnek tűnik ez a szokás.
Ez amerikai dologból indult. Ott jó pár éve felfutott a "moonshine" whiskey, ami persze már nem illegális szesz, csak azt a nosztalgiahullámot lovagolja meg. Anno egyszerűbb volt befőttes üvegeket használni.
Na ezt vették át, és alkalmazzák más italokra.
Szerintem hangulatos, nekem tetszik. :) Egyszerűen dizájnelem, de nem befőttesüveg, hanem léteznek ilyen fedeles poharak.
4.-re.
Majd 400 forint???!!! A konyhán ingyen van az üres szószos.
Amiért (Pesten) átnevezték az éttermek jó részét bisztrónak.
Ez a menő, ez a trendi, a pohár meg az étterem az "tízes-évek" most meg már '22 van...
Szóval vissza kell kanyarodni 1920-as évek világháború utáni szintjére, mikor nem volt pohár, meg épphogy volt vendéglátó egység, ahol mindent is árultak, csak vendég legyen, úgyhogy hajrá befőttes üveg, meg bisztró! XD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!