Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Mi történik, ha valaki az...

Mi történik, ha valaki az étteremben evés után jön rá, hogy nincs nála elég pénz?

Figyelt kérdés

Valakivel előfordult már mint vendég vagy esetleg felszolgálóként volt ilyen vendéged?

Mi ilyenkor a szokás? van valami protokol? Mondhatja a vendég hogy hazamegy pénzért de lehet nem megy vissza fizetni.

2022. febr. 28. 01:17
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
87%
13: a kérdés nyilván arra irányul, hogyha semmi sincs nálad, amivel fizetni tudnál.
2022. febr. 28. 12:21
 22/32 anonim ***** válasza:
53%

10-es, Svájcot ne hasonlítsd össze, mert más világ :D

Ég és föld a kettő.

2022. febr. 28. 17:32
 23/32 anonim ***** válasza:
82%
22-es, abban igazad van, hogy a fizetési hajlandóság ilyen esetben Svájcban nagyobb. De ez nem az erkölcsökkel függ össze, hanem azzal, hogy Svájcban gyakorlatilag semmi bizonyíték nem kell ahhoz, hogy valakit fizetésre kötelezzen a Betreibungsamt. Én, mint egy nem hivatalos senki, simán bejelenthetem a hivatalnál, hogy a szomszéd tartozik nekem. Küldik neki a felszólítást, amit ha nem támad meg, 5 évig benne van a Betreibungstegisterben, hogy egyszer nekem nem fizetett ki valamit, még akkor is, ha azonnal kiegyenlíti a számlát. A regisztert meg olyan szimpla dolgokhoz is kérik, mint egy albérlet. Akinek nem tiszta, annak nem sok esélye van kivenni egy lakást.
2022. febr. 28. 17:39
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
Két telefonnal mászkálok, a céges szinte hozzám van nőve, mindkettőn smartbank, nfc. Ha telóm se lenne... szüleim, legjobb barátnőm számát tudom fejből, hívnám őket, hogy segítsenek már ki valahogy, meghálálom.
2022. febr. 28. 22:42
 25/32 anonim ***** válasza:
100%
Volt már ilyen, ketten voltunk, elment az egyikünk pénzt kivenni. Ha se kp-m, se bankkártyám nem lenne, mert teszem azt otthon felejtettem, akkor valamilyen neten keresztüli fizetést próbálnék megoldani velük, mivel az internetes vásárláshoz, vagy akár a banki belépéshez is, tudom az adataimat. A hagyományos módszerek közül megadnám az adataimat és akár egy papírt is írnék, hogy ki kell fizetnem azt az összeget. A lényeg, hogy próbálnék tisztán kommunikálni, hogy ne az érződjön, hogy meg akarok lógni.
2022. febr. 28. 23:38
 26/32 A kérdező kommentje:

Annak akiknek nincs bankkartyajuk. Pl akik kis csaladi vallalkozasnak dolgoznak es kp-ben kapjak a fizetest. En Magyarorszagon soha nem kaptam szamlara fizetest. Akar meg is szuntethettem volna a szamlat.

Tehat ha valakinel nincs penz akkor ilyen lekezeloen bannak vele? Usaban nem aggodnak ezen. Beviszed a penzt kesobb, ha nem, akkor elkonyvelik vesztesegnek, mint ahogy azt is amikor valaki betelefonal hogy ezt es ezt rendelne de nem megy el erte. Megy a kukaba vagy van az alkalmazottaknak ingyen kaja.

2022. márc. 1. 02:07
 27/32 anonim ***** válasza:
90%
26 Az esetek nagyrészében ittis igy möködik. Amit sokan leírtak annak nincs sok kőze a valosághóz. Rendört hivni, jelenetett rendezni túl nagy preztizs veszteség lenne az étteremnek.
2022. márc. 1. 02:17
 28/32 A kérdező kommentje:
Benzinkuton csinaljak hogy nem engednek el fizetes nelkul, fel kell hivnod valakit hogy vigyen oda neked penzt. Eltudom kepzelni hogy etteremben is megcsinaljak.
2022. márc. 1. 02:24
 29/32 anonim ***** válasza:
89%
Biztos van rá példa de nem ez az átlag...
2022. márc. 1. 02:27
 30/32 anonim ***** válasza:
96%
Válaszoltam mint szakács, láttam pár ilyen esetet, nem tartják vissza. Érdekes módon jól lepontoztak. Kíváncsi vagyok, a többi válaszoló közül hánynak van valós tapasztalata a témában xD
2022. márc. 1. 06:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!