13: a kérdés nyilván arra irányul, hogyha semmi sincs nálad, amivel fizetni tudnál.
2022. febr. 28. 12:21
22/32 anonim válasza:
10-es, Svájcot ne hasonlítsd össze, mert más világ :D
Ég és föld a kettő.
2022. febr. 28. 17:32
23/32 anonim válasza:
22-es, abban igazad van, hogy a fizetési hajlandóság ilyen esetben Svájcban nagyobb. De ez nem az erkölcsökkel függ össze, hanem azzal, hogy Svájcban gyakorlatilag semmi bizonyíték nem kell ahhoz, hogy valakit fizetésre kötelezzen a Betreibungsamt. Én, mint egy nem hivatalos senki, simán bejelenthetem a hivatalnál, hogy a szomszéd tartozik nekem. Küldik neki a felszólítást, amit ha nem támad meg, 5 évig benne van a Betreibungstegisterben, hogy egyszer nekem nem fizetett ki valamit, még akkor is, ha azonnal kiegyenlíti a számlát. A regisztert meg olyan szimpla dolgokhoz is kérik, mint egy albérlet. Akinek nem tiszta, annak nem sok esélye van kivenni egy lakást.
2022. febr. 28. 17:39
24/32 anonim válasza:
Két telefonnal mászkálok, a céges szinte hozzám van nőve, mindkettőn smartbank, nfc. Ha telóm se lenne... szüleim, legjobb barátnőm számát tudom fejből, hívnám őket, hogy segítsenek már ki valahogy, meghálálom.
2022. febr. 28. 22:42
25/32 anonim válasza:
Volt már ilyen, ketten voltunk, elment az egyikünk pénzt kivenni. Ha se kp-m, se bankkártyám nem lenne, mert teszem azt otthon felejtettem, akkor valamilyen neten keresztüli fizetést próbálnék megoldani velük, mivel az internetes vásárláshoz, vagy akár a banki belépéshez is, tudom az adataimat. A hagyományos módszerek közül megadnám az adataimat és akár egy papírt is írnék, hogy ki kell fizetnem azt az összeget. A lényeg, hogy próbálnék tisztán kommunikálni, hogy ne az érződjön, hogy meg akarok lógni.
2022. febr. 28. 23:38
26/32 A kérdező kommentje:
Annak akiknek nincs bankkartyajuk. Pl akik kis csaladi vallalkozasnak dolgoznak es kp-ben kapjak a fizetest. En Magyarorszagon soha nem kaptam szamlara fizetest. Akar meg is szuntethettem volna a szamlat.
Tehat ha valakinel nincs penz akkor ilyen lekezeloen bannak vele? Usaban nem aggodnak ezen. Beviszed a penzt kesobb, ha nem, akkor elkonyvelik vesztesegnek, mint ahogy azt is amikor valaki betelefonal hogy ezt es ezt rendelne de nem megy el erte. Megy a kukaba vagy van az alkalmazottaknak ingyen kaja.
2022. márc. 1. 02:07
27/32 anonim válasza:
26 Az esetek nagyrészében ittis igy möködik. Amit sokan leírtak annak nincs sok kőze a valosághóz. Rendört hivni, jelenetett rendezni túl nagy preztizs veszteség lenne az étteremnek.
2022. márc. 1. 02:17
28/32 A kérdező kommentje:
Benzinkuton csinaljak hogy nem engednek el fizetes nelkul, fel kell hivnod valakit hogy vigyen oda neked penzt. Eltudom kepzelni hogy etteremben is megcsinaljak.
2022. márc. 1. 02:24
29/32 anonim válasza:
Biztos van rá példa de nem ez az átlag...
2022. márc. 1. 02:27
30/32 anonim válasza:
Válaszoltam mint szakács, láttam pár ilyen esetet, nem tartják vissza. Érdekes módon jól lepontoztak. Kíváncsi vagyok, a többi válaszoló közül hánynak van valós tapasztalata a témában xD
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!