Szakácsok! Ti szoktatok étterembe járni?
Szoktunk, de ritkán.
Nem azért mert otthon is meg tudjuk csinálni, hanem mert tudjuk mi folyik egy konyhán...
Férjem csak frissen sültet hajlandó enni, én azért bevállalósabb vagyok, és én többet csalódok is...
Nálunk a férjem szakács, úgyhogy az ő nevében nyilatkozok. :-)
Mi SOHA nem megyünk étterembe... :-/ mert igen azt mondja jóval olcsóbban és több adagot csinál itthon az adott ételből.
Jó oké nincs okom panaszra mert drágám bármit megcsinál amit kérünk, de azért néha-néha elmennék étterembe.. csak néha... hogy mondjuk ne kelljen a nagy rumlit a konyhában nekem eltakarítanom még a főzése után.
Igen.. hmm... ha a férjem főz akkor is úgy viselkedik mint amúgy a munkahelyén és elvileg én töltöm be a konyhalány szerepét, aki aládolgozik és elmosogat :-/
"Férjem csak frissen sültet hajlandó enni,"
Na ezt megértem.
Nagy rajongója vagyok a bolognainak, hortobágyi palacsintának, de megnézem azt az éttermet, ahol ezt bevállalom :D
Csak olyant, amin LÁTNI, hogy mi van benne. Persze, talán exkluzív étterem kivétel, de ott 5 rugónál kezdődik egy fogás. EZt a luxust évente egyszer engedem meg magamnak :)
Szoktam. Minden nap. Mert ott melózom! :)
Viccet félretéve, igen, szoktam, ha másért nem, tanulmányi jelleggel.
Főleg újabb, vagy sokat emlegetett éttermekbe. Megnézem az étlap összetételt, választok valami olyat, ami máshol nem igazán van, megnézem a tálalást, stb. Nem árt tisztában lenni az ilyesmivel.
Csak úgy enni pl párommal is szintén elmegyek néha. Mivel rengeteg szakácsot ismerek, sok kolléga a barátom, olyan helyre megyünk, ahol valamelyik haverom főz.
Szerintem elég ciki, ha egy szakács csak frissensültet mer enni, elég égő, hogy ennyi ismeretsége sincs, hogy bármilyen kajából ne tudna jó minőségűt "intézni".
Egyébként itthon a párom főz, nekem pont elég a munkahelyemen főzni, havi 300 óra főzés mellett nincs az az isten, hogy még otthon is főzzek.
Pont ezért esik jól néha elmenni közösen étterembe, mindkettőnknek jólesik, ha néha nem kell melózni az étellel, csak megenni.
OFF
#3!
Elég sok helyen dolgoztam már, azt se mondom, hogy mindegyik kiemelkedő minőségű hely volt, de őszintén szólva fogalmam sincs, miről beszélsz.
24 éve vagyok a szakmában, (pontosan tudom mi folyik egy konyhában) de soha nem tapasztaltam, hogy pl egy bolognaival bármiféle probléma lenne.
Vagy ha van, akkor pont ugyanúgy lehet egy frissensülttel is.
Személy szerint kb 10-ből ha 1-szer eszem frissensültet, méghozzá azért, mert a legprimitívebb konyhatechnológiával készül,99%-ban fantáziátlan az ízesítése, unalmas, kommersz, és az égvilágon semmit nem mond el a szakács főzési tudományáról, vagy tehetségéről.
Szoktam. És igen, otthon is főzhetnék a páromnak, olcsóbban is akár, és meg is teszem sokszor. De néha jól esik kiszabadulni a mindennapokból, beülni egy étterembe, és "kiszolgálódva lenni". Nem feltétlen azért megy az ember az étterembe, mert ő ne tudná megcsinálni az adott fogást. Ahogy kávét se azért iszol a kávézókban, mert otthon képtelen lennél kávét főzni. :)
Amúgy ez a "tudom mi van benne" dolog szerintem túllihegett valami. Persze, a konyhákban sok az egyszerűsítés, illetve csökkenteni kell a kidobandó ételeket, így egy pörköltből remek gulyásleves készíthető, maradék zöldségből, zöldséghéjból finom húsleves stb... De ettől nem hinném, hogy annyira rossz lenne.
Nem vagyok szakács, de az ember nem csak azért jár étterembe, hogy belapátoljon valamit. Az egy alkalom, hangulat, stb.
De egyébként a fogorvosok is járnak fogorvoshoz, a pszichológusok pszichológushoz, és a bolti eladók boltokba.
Arról már nem is beszélve, hogy attól mert valaki a 9. kerületi rendőrkapitányság menzáján sültkrumplit süt, még ellátogathat a Borkonyhára egy szarvas bélszín steakre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!