Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Pizzát szakácsok sütik?

Pizzát szakácsok sütik?

Figyelt kérdés
2013. dec. 28. 23:27
 1/7 anonim ***** válasza:
77%
Nem feltétlenül. :) A Párom Ausztriában pizzákat készít, de nem szakács a szakmája.
2013. dec. 28. 23:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
65%
Kőművesek általában.
2013. dec. 29. 00:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
41%
Külön van olyan, hogy pizzaszakács (nemtudom milyen fokú, típusú végzettség kell hozzá), ők sütik. Általában az éttermekben is vannak a szakácsok mellett pluszban pizzaszakácsok, akik a pizzákért felelősek.
2013. dec. 29. 01:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
41%
pizzaszakácsok, nem feltétlen kell hozzá végzettség, de van ilyen tanfolyam, hogyha valaki nagyon akarja fokozni, meg gondolom jobb helyeken szükséges, hogy papírja legyen róla. ahol én dolgoztam egyszer étteremben, ott ilyen nyikhaj, 20 év körüli gyerekek voltak a pizzaszakácsok, akik autóra, motorra gyűjtöttek, de ismerek olyat, aki egy menőbb pizzériában dolgozik, neki már kellett hozzá valami tanfolyam.
2013. dec. 29. 01:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
94%

Is is.


Pl egy olyan étteremben, ami kicsi, és 1 szakember is elég a konyhára, és más kaják mellett pizza is van, ott a szakács süti.


De olyan helyen, ami nagy, vagy nagy forgalmú, és több ember kell, vagy kizárólag pizza van, (egyéb szaktudást nem igénylő ételek, hamburger, gyros...)

ott általában külön válik, a szakácsok nem foglalkoznak pizzával, a pizzások meg a többi kajával.


Olyan, hogy pizzaszakács, nem létezik. Mármint a szó létezik, meg már végül is a szakma is, de ilyen képzés, és ilyen képesítés hivatalosan nincs.

Ha valakinek van hozzá érzéke, tehetsége, ambíciója, az elmegy melózni ilyen helyre, 1-2 óra alatt betanítják az alapokra, és utána csinálja.


Persze egy profi pizzás mögött nem 1-2 óra tapasztalat van, szóval ezzel véletlenül se akarom alábecsülni a munkájukat, valaki olyan profin nyomja, hogy én pl soha nem tudnám úgy megtanulni, és az ilyen szakembereket meg is becsülik.

2013. dec. 29. 07:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
18%

Én is remek pizzát sütök, a múltkor megkérdezte valaki, hogy honnan rendeltük. :)

Pedig csak egy mezei háziasszony vagyok.


Egyébként pár éve tudtam meg, hogy a pizzasütés alfája és omegája az élesztő.

Voltam egy nemzetközi nyelviskolában, ahol volt egy móka, hogy nemzeti kajákat kellett készíteni. Az olaszok persze pizzát csináltak (életem legfinomabb pizzája volt, annak ellenére hogy nem volt kemence vagy ilyesmi), és otthonról postán hozattak hozzá élesztőt, két félét is és azt keverték össze.

2013. dec. 29. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim válasza:
34%
Anya még csak nem is szakács, de olyan jó pizzákat csinál, hogy mindig megkérdik honnan rendeltük. Erről ennyit
2013. dec. 30. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!