Pizzát szakácsok sütik?
Is is.
Pl egy olyan étteremben, ami kicsi, és 1 szakember is elég a konyhára, és más kaják mellett pizza is van, ott a szakács süti.
De olyan helyen, ami nagy, vagy nagy forgalmú, és több ember kell, vagy kizárólag pizza van, (egyéb szaktudást nem igénylő ételek, hamburger, gyros...)
ott általában külön válik, a szakácsok nem foglalkoznak pizzával, a pizzások meg a többi kajával.
Olyan, hogy pizzaszakács, nem létezik. Mármint a szó létezik, meg már végül is a szakma is, de ilyen képzés, és ilyen képesítés hivatalosan nincs.
Ha valakinek van hozzá érzéke, tehetsége, ambíciója, az elmegy melózni ilyen helyre, 1-2 óra alatt betanítják az alapokra, és utána csinálja.
Persze egy profi pizzás mögött nem 1-2 óra tapasztalat van, szóval ezzel véletlenül se akarom alábecsülni a munkájukat, valaki olyan profin nyomja, hogy én pl soha nem tudnám úgy megtanulni, és az ilyen szakembereket meg is becsülik.
Én is remek pizzát sütök, a múltkor megkérdezte valaki, hogy honnan rendeltük. :)
Pedig csak egy mezei háziasszony vagyok.
Egyébként pár éve tudtam meg, hogy a pizzasütés alfája és omegája az élesztő.
Voltam egy nemzetközi nyelviskolában, ahol volt egy móka, hogy nemzeti kajákat kellett készíteni. Az olaszok persze pizzát csináltak (életem legfinomabb pizzája volt, annak ellenére hogy nem volt kemence vagy ilyesmi), és otthonról postán hozattak hozzá élesztőt, két félét is és azt keverték össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!