Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Mi történik, ha valaki az...

Mi történik, ha valaki az étteremben evés után jön rá, hogy nincs nála elég pénz?

Figyelt kérdés

Valakivel előfordult már mint vendég vagy esetleg felszolgálóként volt ilyen vendéged?

Mi ilyenkor a szokás? van valami protokol? Mondhatja a vendég hogy hazamegy pénzért de lehet nem megy vissza fizetni.

2022. febr. 28. 01:17
1 2 3 4
 1/32 anonim ***** válasza:
95%

Helyfüggő.Régen néhol az volt a divat,hogy ott kellett hagyni a személyi igazolványt a fizetés teljesítéséig.

Az volt a "túsz".

2022. febr. 28. 03:01
 2/32 anonim ***** válasza:
70%

Valaki használja "túszként" a személyit, vagy inkább használták régebben, taxisok, stb.

de ha valami miatt (akár a vendég részéről kitolásból) ebből rendőrségi ügy lesz, azt is megbüntetik, akié a személyi, meg azt is aki elfogadta!

Mivel okiratot nem lehet átadni, ilyen célra meg pláne nem.

Max az adatokat lehet kiírni belőle, amihez kell a lakcímkártya is, ha erre a vendég nem hajlandó, akkor hívni kell a rendőrséget.

Egyébként se árt hívni őket, mert még az adatok kiírása után is simán letagadhatja, hogy ő bármikor járt abban az étteremben, egy elismervényt lehet ugyan íratni vele, hogy fogyasztott , és nem fizetett x összeget, de tisztább dolog a rendőrség.

Már csak azért is, mert ez elég megalázó, így remélhetőleg tanul belőle az illető.

"Mondhatja a vendég hogy hazamegy pénzért"

Mondani bármit lehet, de mivel ő tartozik, nem ő szabja a feltételeket.

A tulaj (vagy aki ott van vezető) az meg mondhatja, hogy akkor ő most bezárja az ajtót, amíg ide nem ér a rendőrség.

2022. febr. 28. 04:02
 3/32 anonim ***** válasza:
71%
2 Nem zárhatja be..
2022. febr. 28. 04:05
 4/32 anonim ***** válasza:
30%

3-mas, ő meg nem fogyaszthat fizetés nélkül! :)

Nem közözhetem a székhez, de az ajtót akármikor bezárhatom.

Mármint leszarom, hogy esetleg létezik olyan szabály, ami szerint nem, én attól még bezárom.

Ha nem akar elmenni, akkor erre nincs szükség. Ha el akar menni, azzal a lopás (csalás) szándékát ismeri el.

Egyébként meg ha nagyon okoskodik, akkor kinyitom az ajtót, és elé állok.

70 kiló vagyok, úgyhogy szerencsére könnyedén félre tud lökni akárki.

És onnantól akkor nem csak csalás, hanem könnyű testi sértés is. Nézek focit, tudom hogy kell látványosan esni! :D

Az üzemorvossal 3 perc alatt vetetek olyan látleletet, amilyet akarok. :)

2022. febr. 28. 04:20
 5/32 anonim ***** válasza:
65%

1. Alapvetően nem megyek étterembe 20.000 Ft alatti összeggel.

2. Nézem az árakat. Ha csak pár száz forinttal térek el akkor mindig van nálam plusz pénz. Megkérem, hogy valamit számoljon fel külön és azt kp-ba fizetem.

3. Ha mégis így járnék élből tudnék mondani 2 embert, akit ha felhívok rögtön utal és segít. Anyukám és a párom. Otthon meg rendezzük.

2022. febr. 28. 04:26
 6/32 anonim ***** válasza:
21%
Ilyenkor szégyen a futás, de hasznos
2022. febr. 28. 04:33
 7/32 anonim ***** válasza:
77%
Én akkor kifizetem bankkártyával.
2022. febr. 28. 06:36
 8/32 anonim ***** válasza:
91%
Jó kérdés. Ha nem tudok fizetni akkor nincs nálam a tárcám mert otthon felejtettem, tehát igazolni se tudom magam. Megpróbálok felhívni valakit, hogy nem tud-e eljönni kifizetni. Ha nem... akkor mittudomén fényképezzék le a fizimiskámat és ha 24 órán belül nem hozom a pénzt jelentsenek fel mint ismeretlen tettest. Vagy tőlem hívhatnak rendőrt is, de akkor borravaló nincs :-D
2022. febr. 28. 07:13
 9/32 anonim ***** válasza:
86%

4es, nem zárhatod be, az szabadság korlátozása, akkor téged csuknak le a vérbe...

láttam már ilyen helyzetet pár éve, a srácok mondták, hogy másnap beviszik a pénzt

2022. febr. 28. 07:22
 10/32 anonim ***** válasza:
94%
Svájcban dolgozom egy étteremben, pár hete a vacsora közben behalt a bankkártyás rendszerünk, úgyhogy volt egy pár ilyen esetünk aznap. Akinél volt készpénz, az kifizette úgy, de ugye ez volt a kisebbség. A többieknek a nagyrésze azt választotta, hogy a társaság egyik tagja elsétált a kb. 100 méterre lévő automatáig, és vett ki pénzt. A maradék pár ember megadta az adatait, aláírta a fogyasztást, és kapott egy csekket, hogy erre a számlára legyen szíves befizetni a pénzt. Nem izmoztunk ellenőrzéssel, rendőrséggel, hiszen alapvetően a mi hibánk volt, hogy nem tudtak azonnal fizetni, mégis mindegyik fogyasztást legkésőbb másnap befizették.
2022. febr. 28. 07:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!